четвер, 8 квітня 2021 р.

Прийшла весна-всі на присадибну ділянку!

 


РОЗДІЛ 1. Сад вашої мрії 

 Традиційно в Україні склалося так, що саду як місцю відпочинку сім’ї, приділялась величезна увага. Український фольклор наповнений нагадуваннями про вишневі сади України. У кожному саду, навіть найменшому, що складається з декількох дерев і кущів біля будинку, є своя особлива привабливість і поезія, які завжди радують нас.

 Все більше і більше людей починають займатись садівництвом. Багато сімей мають присадибні ділянки в особистому користуванні. Власні сади – це прекрасне місце для активного відпочинку усієї сім’ї. Робота в саду помітно покращує здоров’я людей, котрі більшу частину часу проводять в закритих приміщеннях. Це не лише активний відпочинок, але і значне покращення харчування сім’ї за рахунок плодів та ягід, що вирощені у власному саду. Тут починається близьке спілкування з природою.


  РОЗДІЛ 2. Город без турбот 

 Землеробство з давніх-давен було традиційною справою для українського народу. Ми - нація з високорозвиненою землеробською культурою. Городництво – один із основних видів землеробства. Ця справа в умовах сьогодення набуває все більше популярності та удосконалюється сучасними методами ведення.

 Земельна ділянка потребує догляду цілий рік. Якщо ви хочете, щоб ваш город відповідав врожаєм на ваші турботи, мало лише трудитися.

 Перш ніж розпочати висадкові роботи, необхідно добре вивчити власну присадибну ділянку. Адже важливо враховувати, що кожній рослині потрібні певні умови: склад ґрунту, температура повітря та кількість сонячних променів.

 Література, яку пропонує сектор сільськогосподарської літератури допоможе поглибити та удосконалити знання по веденню землеробства. Тут ви знайдете практично все: як спланувати та облаштувати вашу ділянку, покращити грунт і забезпечити сівообмін, які овочеві культури (і не лише традиційні) розмістити, як правильно садити і сіяти, підживлювати і захищати від шкідників та хвороб, а також як зберегти зібраний урожай. На сторінках книг ви знайдете посівний календар, опис усіх робіт на городі по сезонах від «А» до «Я» з прикладами та змістовними порадами.

 РОЗДІЛ 3. Барвистий квітник

 Сьогодні таке заняття, як вирощування квітів, захоплює багатьох садоводів-любителів. Світ декоративних квітучих рослин є надзвичайно різноманітним. Квіти наповнюють сад калейдоскопом барв та приємних ароматів, створюють атмосферу свята та піднімають настрій. Різноманіття форм, кольору і фактури, якими володіють рослини, дозволять кожну невелику ділянку землі перетворити на яскравий квітучий куточок.

 Квітник – це поєднання квіткових рослин, підпорядкований єдиній композиційній ідеї ландшафтного дизайну ділянки. Різні види композицій здатні надати атмосфері саду різну специфіку. Квіти можуть бути скромним доповненням до кущів або дерев, чи бути самостійним центром уваги. Існує безліч способів прикрасити сад, зробити його розкішним і прекрасним.

 У презентованих у цьому розділі книгах містяться поради, які допоможуть підготувати присадибну ділянку до висадки, прийоми декорування ділянки квітковими рослинами та декоративними кущами, а також способи створення саду безперервного цвітіння. У книгах наведений сучасний асортимент квіткових та кущових рослин з описом їх біологічних особливостей, агротехніки, сім’яного та вегетативного розмноження, захисту від шкідників та хвороб. Література містить значну кількість довідкового матеріалу та яскравих ілюстрацій.


Немає коментарів:

Дописати коментар