понеділок, 5 квітня 2021 р.

Перша страва

 


 Що може зігріти душу і тіло краще за тарілочку ароматного, гарячого супу? Особливо після напруженого робочого дня.

 Деякі думають, що для того, аби приготувати каструльку цього киплячого блаженства, потрібно бути кваліфікованим кухарем і провести весь день на кухні. Нічого подібного!

   Завдяки порадам працівників бібліотеки-філіалу №3 і простим рецептам, доступним в кулінарних книгах, немає причин, чому ви не можете здивувати родину і друзів цим чудовим блюдом, а заодно і відсвяткувати Міжнародний День супу!

 Міжнародний День супу відзначають щорічно 5 квітня. І не якого-небудь там нудного супу з пакетика або банки. Тільки свіжого, легкого, домашнього супу! Саме такий варіант найсмачніший, найароматніший та найкорисніший.

 Слово «суп» походить від французького «soupe», а воно – від латинського «suppa», що в перекладі – хліб, розмочений у відварі або бульйоні. Це мало схоже на суп у сьогоднішньому розумінні. 

 Серед «національних» супів найвідомішими є український борщ, грузинський харчо, іспанський гаспачо, французький цибульний і данський гороховий з копченостями.

 Любителі східної кухні знають японський суп місо , китайський хого і в'єтнамський фо. А серед незвичних є японський суп з локшини і шоколаду, карибський – з ігуани, польський пивний суп, африканський – з кави, бананів і бруду з підніжжя Кіліманджаро, а на острові Палау полюбляють суп з кажанів.

 А перший рецепт супу знайдено в кулінарній книзі, написаній у IV столітті. До його складу входили пшениця, оливкова олія, м’ясний фарш, мізки, перець, лавровий лист, тмин, вино, ферментований рибний соус.

  Про корисність супів говорять давно. Лікарі впевнені навіть під час хвороби прописують хворому легкі бульйони і овочеві супи для відновлення сил. На думку медиків, супи благотворно впливають на систему травлення організму, стимулюючи вироблення ферментів і шлункового соку, є профілактикою серцево-судинних, шлунково-кишкових і навіть онкологічних захворювань. Але важливо пам'ятати, що не можна зловживати м'ясними, рибними і грибними супами тим, у кого підвищена кислотність шлункового соку і людям, схильним до утворення каменів у нирках і подагрі. 

  Що ж, День супу – це відмінний привід ... зварити суп. Якщо ви так і робите кожного дня, киньте виклик монотонності, спробуйте новий, незвичний рецепт і запросіть друзів покуштувати та оцінити ваш шедевр. Або зберіть подруг і влаштуйте конкурс на кращий суп. Якщо ж область кулінарії для вас терра инкогіта, використайте цей день в якості мотивації щоб спробувати в житті щось новеньке.

 Щоб результат докладених зусиль вас не розчарував, зверніть увагу на кілька загальних рекомендацій з приготування супу, які ви знайдете у кулінарних книгах нашої бібліотеки.

                        СМАЧНОГО!!!


Немає коментарів:

Дописати коментар