пʼятницю, 10 березня 2023 р.

Шана Кобзареві

 9 березня ми святкували день народження поета, художника, громадського діяча, перекладача, автора "Кобзаря", співробітника Київської Археологічної комісії, академіка гравірування - Тараса Шевченка.

 Кобзар був поруч із нами під час Революції Гідності. І сьогодні слова Тараса актуальні, як ніколи. В його рядках знаходимо силу, віру і наснагу.

 Читачі бібліотеки-філії № 3, вихованці 3-В ЗЗСО № 37 разом з класним керівником та бібліотекарями під час поетичних читань віддали свою шану творчості поета. Виразно декламували його вірші, більш свідомо вчитувалися у рядки «Кобзаря», аналізували їх пророчий зміст, і переконались, що всі вони ніби звернені до нас, українців двадцять першого століття.

 «Нема на світі України, немає другого Дніпра» — тепер не просто хрестоматійні рядки. Зараз для кожного з нас вони набувають сакрального значення: наша країна — найбільша цінність, ми готові битися за неї, бо вона — найкраща.

«Борітеся — поборете!

Вам Бог помагає!

За вас правда, за вас слава

І воля святая!»

«Кавказ»

 А у посланні «І мертвим, і живим, і ненародженим» Шевченко дає нам абсолютний рецепт успіху:

«І оживе добра слава,

Слава України,

І світ ясний, невечерній

Тихо засіяє…

Обніміться ж, брати мої.

Молю вас, благаю!»

 Ми сьогодні обійнялися і об’єдналися так, як ніколи досі. Хтось захищає нашу свободу зі зброєю в руках, хтось веде інформаційну війну, хтось дбає про біженців, купує їм необхідні речі та їжу, облаштовує прихистки, хтось переказує гроші на зброю, евакуює, рятує з-під завалів, піклується про своїх близьких і вже будує план відновлення України. Усі важливі і потрібні! І надалі тримаймося таких загальнонаціональних обіймів, аби разом побачити нашу перемогу й відновити державу. Усе буде Україна!




Немає коментарів:

Дописати коментар