неділю, 5 вересня 2021 р.

Тетяна Белімова: «Письменницьке ремесло – це праця, праця і праця передусім!"


 Чекали. Готувалися і нарешті зустрілися. Дружній читацькій родині бібліотеки-філіалу № 3 випала щаслива нагода поспілкуватися із київською письменницею Тетяною Белімовою. 

 Тетяна Валеріївна Белімова — літературознавець та викладач. Авторка численних наукових праць, та художніх творів, багаторазова переможниця Міжнародної літературної премії «Коронація слова».

 Народилася в Києві в родині інженерів – радіофізика та хіміка, але, на диво, обрала фах філолога, вступивши до Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, на спеціальність «українська мова та література». Потім закінчила аспірантуру цього ж університету й захистила дисертацію з історії української літератури, дослідивши особливості прози В. Домонтовича. Відтоді працювала й досі працює на кафедрі української мови, літератури та східних мов університету «Україна». Автор навчальних програм і наукових статей, методичних рекомендацій і посібника з прози українського модернізму. Особливий науковий інтерес Тетяни Белімової становить сучасний український літературний процес, тому вона інколи пише рецензії на твори своїх колег-письменників і мріє колись видати велике дослідження про них.   

 Художню прозу почала писати кілька років тому, спершу малі прозові твори, які зараз об’єднані у дві збірки («Тіні» та «Мертві квіти») і у вигляді веб-книг розміщених в Інтернеті, а потім романи. 

 Оповідання Тетяни Белімової друкували газета «Літературна Україна» та журнал «Дніпро».


 Роман «Київ.ua» вийшов друком після того, як зайняв III місце у конкурсі Коронація слова 2013, роман «Вільний світ» отримав I місце у конкурсі Коронація слова 2014. У 2015 році побачив світ «Трояндовий джем» — збірка оповідань та новел.

 У 2021 році вийшов роман про драматичні історичні події української історії початку XX століття - «Винуваті люди». Цей роман Тетяна Белімова і презентувала для читачів бібліотеки-філіалу № 3, які більше години слухали чарівну письменницю з її не менш захопливою розповіддю про свої твори та відповідями на чисельні запитання. 


 Побажання від пані Тетяни для всіх, хто хоче досягти успіху: «не боятися труднощів і праці. Не варто також боятися помилитися і через це видатися смішним, – ніколи не хибує лише той, хто нічого не робить!».

 А на завершення, звісно, спільне фото.














Немає коментарів:

Дописати коментар