понеділок, 30 серпня 2021 р.

Знання-це скарб,а вміння вчитись-ключ до нього

 

 Відчуття, які виникають першого вересня,неможливо порівняти ні з якими іншими відчуттями з нашого дитинства. День знань завжди особливий − яскравістю вражень, нових переживань, нових надій і несподіваних зустрічей.

Перший дзвінок і початок нового навчального року − це свято викладачів та вчителів, студентів та учнів, батьків, наших друзів, свято, що якимось неймовірним дивом об’єднує всі покоління.

 1 вересня − день квітів та листівок. У цей день колектив бібліотеки-філії №3, поспішаємо приєднатися до привітань на адресу всіх, завдяки кому ми маємо таку чудову можливість − бути освіченими людьми.

А чи знаєте ви, що…

 У 325 році Костянтин Великий вирішив починати новий рік з 1 вересня. В кінці XV століття православна Русь перейняла цю традицію. Вперше рахувати початок року з початком осені стали з 1492року. Оскільки в той час усі школи були при церквах,навчання в них починалося з церковного нового року − з 1 вересня. Традиція розпочинати навчання з 1 вересня є далеко не в усіх країнах, так, в Японії перший дзвоник дзвенить у квітні, а останній − у березні наступного року. Першокласники Німеччини вирізняються тим, що у День знань приходять до школи не з квітами, а з великим різнокольоровим пакетом. Цій традиції майже 150 років. Напередодні свята діти майструють конусоподібний пакет, в який батьки кладуть солодощі та потрібні для навчання речі. Вже сидячи за партою, першокласники можуть розгорнути яскравий шкільний подарунок і подивитися, чим цікавим його наповнили батьки.

На території України до середини 30-х рр. XX століття не було точної дати початку навчального року, діти йшли до школи після завершення польових робіт.

Перлини мудрості про навчання та знання

• Джерело знання невичерпне: які успіхи не здобуває людство на цьому

шляху, все одно людям буде що шукати, відкривати і пізнавати.

І. Гончаров

• Як приємно знати, що ти щось дізнався!

 Мольєр

• Навчайтесь і читайте. Читайте книжки серйозні.

Життя зробить усе інше.

Ф. Достоєвський

• Навчання без міркування - даремне, міркування без навчання -

небезпечне. Конфуцій

• Скільки б ти не жив, усе життя слід навчатися.

Сенека

• Важлива не кількість знань, а якість їх. Можна знати дуже багато

чого, не знаючи найпотрібнішого.

Л. Толстой

• Знати необхідно не тому, щоб тільки знати, але для того,

щоб навчитися робити.

Максим Горький

• Хто ні про що не запитує, той нічому не навчиться.

Т. Фуллер


 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар