вівторок, 7 вересня 2021 р.

Літні канікули з книгою

 Щороку читачі бібліотеки-філіалу № 3 приймають участь у конкурсі, який відбувається в рамках Програми «Літні канікули з книгою», а це всі охочі діти у віці від 6 до 15 років. Триває він з 1 червня по 30 серпня.

 Переконуючись в котре, що зустрічі на свіжому повітрі на бібліотечній галявині сприяють залученню дітей до читання, колектив бібліотеки запросив на них учнів 1-А, Б ; 2-В класів 37 школи та 2-А ліцею № 17, щоб вони змогли познайомитися з бібліотекою, переглянути на зеленій травичці книги та журнали, взяти участь у казковій вікторині та конкурсах. Бібліотекарі розповіли їм і про умови участі у Програмі.


 Колектив книгозбірні завжди вітає своїх маленьких читачів із їх святом Днем захисту дітей, організовуючи для них цікаві зустрічі у бібліотеці. У цьому році свято для малечі допомогли бібліотекарям організувати працівники Полтавського міського центру позашкільної освіти та їх вихованці. Вони люб'язно запросили всіх до свого закладу і привітали присутніх піснями, номерами циркової програм, а бібліотекарі надали можливість дітям позмагатися у літературних конкурсах. Літературний ранок «І стане гарніше на світі, коли посміхаються діти» пройшов весело і цікаво. Першачкам школи № 37 (1-В, 1-Д, 1-Г) свято дуже сподобалося. На завершення гостин здійснили екскурсію до бібліотеки та роздали солодкі подарунки.
 Книжкові виставки «Літо на 12 балів» та «Книжкова посмішка літа», «Добрий день книжковий тиждень» стали яскравим відкриттям літніх читань «Літні канікули з книгою». На них були представлені нові книги для дітей, що нещодавно надійшли до фонду бібліотеки.  Щоліта бібліотека радо зустрічає вихованців пришкільного табору «Сонечко» із 37 школи та відпочиваючих із табору Полтавського центру позашкільної освіти.

 Цього разу корисною інформацією про вітаміни, плодово-ягідною вікториною та загадками розважали бібліотекарі вихованців табору «Сонечко» під час цікавої зустрічі смаколики на галявині «Солодкі дарунки літа». Засвоєний вітамінний матеріал закріпили переглядом самої овочевої казки у світовій літературі «Пригоди Цибуліно». 

 Наступною розвагою у бібліотеці влітку стала гра-квест «У пошуках літературних скарбів», яка була проведена для відпочиваючих у таборі вихованців гуртків Полтавського міського позашкільного центру освіти. Умови квесту та проходження по навігаційній карті розробили його фахівці-методисти.


 «Подорож на Казкову планету» - наступна літературно-розважальна зустріч для пришкільного табору «Сонечко». Малювання, ігри, читання на бібліотечній галявині, літературна вікторина «Казкова подорож» - все це чекало на маленьких відпочивальників. 

 У рамках літніх читань бібліотекарі підготували публікацію на сайт та блог «Просто почніть читати!» про те, чому корисно читати, а особливо улітку. І у створеній відеопрезентації «Дитячі книги про літо» порекомендували книги дітям для прочитання під час літніх канікул. 

 За період дії Програми літнього читання абонемент бібліотеки відвідало 1420 дітей, видано до дому 3499 примірники книг та журналів, записалось 260 нових читачів.
  У 2021 році переможцями Програми стали учениці 37 школи: Безрукова Дар'я (3–Б клас), яку за словами тата не можна було відірвати від читання. Дівчинка цілий день проводить за книгами, хоча доїхати за ними до бібліотеки може лише з батьками, тому, що живе дуже далеко;  та Міляр Марія (5-В клас). Марія полюбляє фантастику та захоплюється героями книг Дж. К. Ролінг. Слід зазначити, що дівчатка читали книги не за шкільною програмою, а за особистим інтересом та порадою бібліотекарів.
 Підібрати книги за смаком і стати переможцями Конкурсу читачам допомагали і книжкові виставки у бібліотеці: «Мері Поппінс – історія мого життя», «Книжковий бенефіс від Галини Малик» та інші.
 Щодо улюблених книг, то у цьому році читачі бібліотеки перевагу надавали творам шведського письменника Свена Нордквіста і його серії про Петсона і Фіндуса. Незмінними улюбленцями залишилися Всеволод Нестайко, Андрій Кокотюха, Сашко Дерманський та Джеремі Стронг.
 Книжковими виставками, інформаційними матеріалами, відеопрезентаціями, порадами щодо вибору книг бібліотекарі намагалися зацікавити своїх наймолодших користувачів читати якомога більше, ділитися враженнями про прочитане з батьками та друзями, отримувати насолоду від книг та від відвідування бібліотеки.




 

Немає коментарів:

Дописати коментар