пʼятницю, 7 травня 2021 р.

Тих днів не змовкне слава...

 



 Друга світова війна стала найбільш кривавою в історії людства. Колектив бібліотеки-філіалу №3 вшановує пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також усіх жертв….
 Україна зробила значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками Німеччини. Ціною цього стали надзвичайні втрати українців і громадян України інших національностей упродовж 1939–1945 років. Найтяжчі – демографічні, які оцінюють у 8–10 мільйонів осіб.
 Разом із дорослими на бій з фашистами за рідну землю вийшли діти. Вони боролися в підпіллі, в партизанських загонах, на фронтах, працювали в тилу.  Своєю безстрашністю і жертовністю дивували дорослих – не усвідомлювали чи не замислювалися, що смерть – це назавжди.
 В роки Другої світової війни загинуло 13 млн дітей.
У всі часи, в усіх війнах були вбиті і полонені, але в жодній війні так не страждали діти. На окупованих фашистами територіях вони терпіли голод, приниження, жорстке поводження гітлерівців. Разом із дорослими їх вивозили у концентраційні табори в Німеччину. Там їх розлучали з матерями, морили голодом, примушували непосильно працювати, проводили жахливі медичні експерименти, спалювали в крематоріях.
 І все ж війна з фашистами закінчилася. Повернулися всі солдати – живі і убиті – навіки в нашу пам'ять. Тільки дитинство, вбите жорстокою війною, ніколи не повернеться…
 У презентації «Діти війни» пропонуємо  ознайомитись з книгами, які влучно розповіли про життя і боротьбу дітей в роки війни.Їх можна знайти на поличках нашої бібліотеки. 





Немає коментарів:

Дописати коментар