четвер, 6 травня 2021 р.

Для матусі в подарунок ми малюємо малюнок


 Щороку День матері відзначають у другу неділю травня. У 2021 році це світле свято припадає на 9 травня. Травень - вважається місяцем Пречистої Діви Марії. Християни завжди звертаються до Матері Божої просячи у неї заступництва та допомоги. У травні, коли Природа-Мати виряджає свою Доню-Землю в пишному уборі весняних квітів у дорогу життя, праці та радості, люди висловлюють подяку материнській самопожертві. У цей день матусь і бабусь вітають та вручають їм символічні подарунки. У нашій державі, цього дня, матінкам прийнято дарувати квіти і цукерки, але все ж кращий з усіх подарунків – це подарунок, зроблений своїми руками. Родини збираються разом, щоб подякувати своїй найріднішій людині за все і присвятити їй час. Ті, у кого мама померла, в цей день ходять на кладовище і моляться.
 Кожен з нас із дитинства і до своїх останніх днів несе в своїй душі єдиний і неповторний образ – образ своєї мами, яка все зрозуміє, простить, завжди пожаліє і буде самовіддано любити незважаючи ні на що.
 У камінні й металі, на папері й полотні митці століттями відтворювали своє бачення цього величного і прекрасного образу.
 Колектив бібліотеки-філіалу № 3 пропонує познайомитись з картинами відомих українських  художників присвячених образу матері.
 Ернест Контратович «Над колискою»


Ігор Гойняк «Колискова» 

 Цезарій Ганушкевич «Подільська мати»

 
Федір Кричевський «Мати»

 
Карпо Трохименко «Катерина» 

 На цих картинах мати постає хранителькою домашнього вогнища, берегинею роду, сильною і водночас ніжною жінкою, порадницею і заступницею. 
Я Тебе вітаю, із великим святом.
Я Тобі бажаю радості багато.
Хай сміється сонце з голубого неба,
І троянда перша зацвіте для Тебе.
Хай в житті твоєму горя не буває,
На устах усмішка маком розцвітає.
Хай для Тебе гарна буде кожна днина,
Дорога матусю – будь завжди щаслива.
Ще Тобі бажаю цвітіння розмаю,
Синього неба і все, що я маю.
Нехай Тебе любить, хто милий душі,
Цього я від серця бажаю Тобі!

 В до карантинні часи у стінах книгозбірні у переддень свята завжди було гамірно. Влаштовувалися поетичні читання і кожен міг прочитати вірш, який підготував для своєї мами на свято. Малеча малювала малюнки, робила аплікації і з радістю розповідала про те, як вітатиме своїх матусь та про родинні традиції святкування у цей день.
 Цього року наші читачі - учні 1-В та 2-В класів 37 школи надіслали нам малюнки, які вони підготували для своїх мам, і ми з радістю до вашої уваги представимо кілька робіт.
Проскура Анастасія

Рябокінь Владислава


Колодій Арина

Учні 2-В класу






Немає коментарів:

Дописати коментар