середу, 8 квітня 2020 р.

Сьогодні Всесвітній день зоопарків


Мандруючи по світу, Ви обов'язково відвідуєте різні музеї, пам'ятники, річки, озера, фонтани та інші пам'ятки. Ну, а як щодо зоопарків? Адже по всьому світу їх так багато і кожен інший, кращий за попередній по своєму. Ви ж неодмінно знаєте, що кожне відвідування зоопарку для дитини - це емоції і враження на тиждень (а то і на місяць!) Тож, вперед. Втім, чому тільки для дитини? У світі є зоопарки, які змусять дивуватися і радіти навіть дорослих. Пропонуємо Вам список найкращих зоопарків світу.

         Зоопарк Сінгапуру (Сінгапур)


        Головний принцип цього зоопарку - демонструвати тварин в природному середовищі. Ніяких кліток і закритих вольєрів: на території в 28 гектарів розмістилися численні штучно створені каньйони, ліси, долини і передгір'я. Відвідувачів від тварин відділяє скло - воно надійне і абсолютно не заважає спостерігати за життям мешканців. А ще в цьому зоопарку можна взяти участь в нічному сафарі (саме в Сінгапурі був створений перший в світі нічний зоопарк) і навіть покататися на справжньому слоні! 

          Лондонський зоопарк (Великобританія)
   
  В даний час вважається найстарішим науковим зоопарком в світі: в далекому 1828 році його колекція була доступна виключно для роботи вчених. Часи змінилися, зараз в Лондонський зоопарк може прийти будь-який бажаючий.
Опинившись тут, обов'язково загляньте в «Будинок горил» (для них на території було побудовано окрему будівлю, і зараз ці мавпи буквально підкорюють всіх гостей) і відвідайте серпентарій (теж, до речі, найстаріший в світі), в якому знімався один з епізодів фільму « Гаррі Поттер і філософський камінь », але зі зміями розмовляти не треба - про всяк випадок!

         Празький зоопарк (Чехія)


На території в 60 га відмінно себе почувають понад 5 тисяч тварин, у тому числі і такі рідкісні види, як кінь Пржевальського, комодський варан, галапагоська черепаха і інші. До речі, в павільйон до останніх, варто заглянути обов'язково: більше жоден зоопарк в Центральній і Східній Європі не зміг розмістити їх у себе і створити їм максимально комфортні умови. А ще, зайдіть до одного з «старожилів» Празького зоопарку - слонихи Гулаб, якій скоро виповниться цілих 50 років. Вона пережила багато, в тому числі і жахливу повінь 2002 року, яка затопила половину теріторії зоопарку Праги.

Немає коментарів:

Дописати коментар