вівторок, 7 квітня 2020 р.

Будьте здорові!


Всесвітній день здоров’я відзначається щорічно 7 квітня – в день заснування Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) в системі ООН. З дня свого заснування ВООЗ сприяє зміцненню здоров’я населення, прагне забезпечити безпеку харчових продуктів, води, повітря, лікарських засобів і вакцин, займається профілактикою та боротьбою з інфекційними та неінфекційними захворюваннями, а також піклується про те, щоб всі люди мали рівний доступ до ефективних послуг охорони здоров’я
        
        Пропонуємо вам невелику пізнавальну вікторину на актуальну тему

1. Пандемія-це розповсюдження хвороби мінімум у двох країнах світу. Про неї може оголосити лише ЦЯ організація?

2. Назвіть пандемічну хворобу, яка убила більше американців ніж дві  війни в Кореї і В’єтнамі разом.

3. Другою падемією чуми вважається чорна смерть 14ст., що прийшла з Китаю. У Європу ж вона, як вважається, була занесена через ЦЕ місто на теріторії сучасної України. Назвіть його. Сьогодні про цю організацію згадують найбільше, як засоби масової інформації, так і всі ви, наші любі читачі. Адже саме з темою здоров’я  наші думки. Зараз в країні надзвичайна ситуація пов’язана зі спалахом епідемії небезпечної хвороби COVID-19 тому бережіть себе, дотримуйтесь рекомендацій лікарів, проводьте час на карантині з користю для себе та своєї сім’ї.

4. Якщо оголошено пандемію і застосовуються засоби соціального дистанціювання, заборонено рукостискання, який варіант привітання нещодавно став популярним?

5. Який найвідоміший профілактичний захід особистої гігієни рекомендують лікарі в суспільстві?

6. До підтверджених симптомів COVID-19 належать: гарячка, сухий кашель, стомлюваність, біль у горлі і голові. Є симптом, який свідчить, що у вас немає коронавірусу. Назвіть його.

7. У 2014-2016рр. лютувала епідемія цього вірусу. Назвіть географічну назву ЦЬОГО вірусу, який на щастя, не передається контактним шляхом.


Відповіді на питання вікторини:

1 - ВООЗ(Всесвітня організація охорони здоров"я)
2- Іспанський грип (Іспанка)
3 - Феодосія або Кафа
4 - Привітання ліктями 
5 - Миття рук
6 - Нежить
7 - Лихоманка Ебола (За назвою річки)


Будьте здорові ви та ваші близькі, адже це запорука щасливого життя!

Немає коментарів:

Дописати коментар