вівторок, 21 квітня 2020 р.

Земля - наш дім



22 квітня – відзначається Всесвітній день Землі. Це своєрідне свято об’єднує жителів усієї планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження природних ресурсів, якими наділила нас природа. Спочатку День Землі відзначався у березні – у день рівнодення, коли природа прокидається і все навколо наповнюється життям. Проте згодом відзначення доповнено ще й датою у квітні. Від першого такого Дня – у 1970 році – до традиції приєдналися понад 20 млн. 

Свято День Землі - це символ єдності, усвідомлення, що тільки об'єднаними зусиллями ще можливо боротися з глобальними екологічними та існуючими соціальними проблемами на нашій планеті. Також в Дня Землі є свій прапор із зображенням однієї з перших фотографій нашої планети з Космосу. Це знак усвідомлення, що тільки спільними зусиллями можна вирішувати глобальні екологічні і соціальні проблеми на Землі. Тому невипадково, що це свято активно підтримують космонавти.
 Щороку наша бібліотека долучається до відзначення цього Дня. Під час карантину пропонуємо вам невеличку еко-вікторину,  на яку можна відповідати усією родиною.

Важливим екологічним рішенням є перехід на альтернативні джерела енергії. Які це джерела енергії?

Який транспорт вважається екологічно чистим?

Які принципи екотуризму?

Екологічним рішенням в будівництві є пасивний будинок. Які особливості такого будинку?

Чим особливий біопластик? 



Немає коментарів:

Дописати коментар