вівторок, 14 квітня 2020 р.

Кілька книг для гарного настрою



Під час карантину - часу онлайн-навчань та роботи на відстані ми пропонуємо обрати декілька цікавих книжечок, які допоможуть позбутися стресу та поганого настрою.
   І не будьте жадібними - поділіться знахідкою з рідними та друзями, адже їм теж потрібно відпочивати від щоденних проблем.


«Троє у човні, не рахуючи собаки» (Джером Клапка Джером, 1889 рік)
 Перші сторінки видання знайомлять нас із головними героями (один з яких, до речі, є прототипом самого автора). Вони молоді, веселі й готові до пригод. Разом із хлопцями в подорож по Темзі відправляється і пес Монморансі, який доставляє їм чимало кумедних турбот.
Книга просякнута добрим і легким гумором, тому кожна прочитана сторінка викликає посмішку. До того ж, тут є багато докладних описів старої Англії: мальовничі місця, замки, села – все це створює ефект присутності й повністю занурює читача в подорож разом із героями книги.
«Кульбабове вино» (Рей Бредбері, 1957 рік)
Пам’ятаєте свої шкільні літні канікули? Прийшов час освіжити в пам’яті це незрівнянне відчуття радості та свободи, яке всі ми ще дітьми щороку відчували в перший літній день. Для цього пропонуємо відправитись у невеличку подорож із 12-річним Дугласом, який щойно зрозумів, що бути живим – це справжнє щастя.
Кожен день його канікулів сповнений захоплюючими пригодами, цікавими відкриттями та радістю від нових перемог. Слідкувати за хлопчиком – одне задоволення, особливо якщо читати книгу серед квітневої зелені теплим весняним вечором ефект присутності й повністю занурює читача в подорож разом із героями книги.
Автостопом по Галактиці» (Дуглас Адамс, 1979 рік)
Цей фантастичний роман сподобається не лише тим, хто захоплюється таємницями космосу, але й усім поціновувачам пригодницької літератури. Все починається з того, що Землю зносять заради відбудови міжгалактичної траси, а головні герої потрапляють на корабель прибульців. Довга, захоплююча й небезпечна подорож їм гарантована!
«Автостопом по Галактиці» – це велика, весела й дуже насичена емоціями пригода, яку можна пережити разом із головними героями, прочитавши цілий збірник Дугласа Адамса. Вам буде смішно, вам буде страшно, вам буде холодно та спекотно, але сумно – точно ні!
«Сват із Перигора» (Джулія Стюарт, 2009 рік)Головний герой цієї книги – перукар Гійом. Він живе в маленькому містечку (всього 33 людини), де всі один одного знають. Коли перукарська справа стає збитковою, він вирішує, що стане свахою і буде сіяти любов у цьому складному світі. Та й починає працювати! За пригодами головного героя й інших жителів містечка спостерігати легко і весело. Сваха постійно потрапляє в якісь халепи, але не впадає у відчай і продовжує допомагати городянам у пошуках справжнього кохання. А щоб дізнатися, вийшло це у нього чи ні, прочитайте книгу. Попереджаємо: ви можете зголодніти під час читання, адже герої постійно їдять і готують щось смачне.
«Манюня» (Наріне Абгарян, 2015 рік) Манюня – це історія про дитинство кожного з нас. Про наших друзів та шкільні пригоди, про сувору та водночас добру бабуню, про літні канікули та веселі екскурсії на старенькому автобусі. Таких «про» можна написати ще дуже багато, але все ж таки краще побачити цю історію на власні очі. Гарантуємо: ви будете посміхатися, потім сміятися, плакати від щастя та ностальгувати. А приємним сюрпризом стануть дві книги, в яких ви знайдете продовження пригод маленької Наріне Абгарян та її подруги Манюні.

Немає коментарів:

Дописати коментар