неділю, 24 березня 2024 р.

Вода – джерело життя


 В її краплині криється життя. В її краплині світиться весь світ… 
 Вода – справжній дар природи. З давніх - давен люди мріяли про безсмертя, а мандрівники шукали еліксир життя. Та вони не здогадувались, що ним виявиться звичайна вода. Усе живе потребує води, адже без неї життя на Землі неможливе: в’яне квітка, страждає звір, замовкає птиця. Людина може не їсти близько місяця, а ось не пити – лише три дні. Кожна краплина води є дорогоцінним скарбом природи.



Під час екологічної хвилинки «Вода – джерело життя» підготовленої колективом бібліотеки-філії № 3 спільно із Полтавським шаховим центром маленькі шахісти познайомилися з властивостями води: розглядаючи її у склянці та пробуючи на смак. Переглядали екологічні мультики, відповідали на запитання вікторини, аналізували почуте та зробили беззаперечний висновок: немає більш дорогоцінного скарбу, ніж вода, без якої неможливе життя. 

 Світові ж запаси питної води виснажуються настільки швидко, що у найближчі п’ять років більш ніж половині населення земної кулі не вистачатиме її навіть для щоденних насущних потреб. Третина населення планети вже мешкає у районах де води не вистачає.
 Ми ж маємо добре усвідомити, що все залежить лише від нас. Кожен повинен зробити якусь хоча б маленьку добру справу для збереження, охорони та відтворення водних ресурсів. Хтось вчасно закриє кран на кухні чи у ванній кімнаті й тим самим збереже десяток літрів чистої води, інший – викине випиту пляшку води не в річку, а в спеціальний сміттєвий контейнер, а дехто навіть очистить джерело, яке повністю замулене і може просто пересохнути спекотним літом. 
 Що зробити саме вам, хай підкаже ваше серце, а весна – час оновлення землі та всього живого, коли все розпускається і розвивається, зеленіє, квітне і на душі стає приємно, легко, весело - найкращий час для добрих справ, які збережуть ваше життя і Дім у якому ви живете. 



 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар