четвер, 7 березня 2024 р.

Птахи прилетіли – на крилах весну принесли

 Поступово весна вступає в свої права: прокидаються від зимової сплячки мешканці лісів, задзвеніли струмки, всміхається сонце, птахи повернулись під наше віконце. Весело цвірінькають горобці, дзвінко вистукує дятел, а велика синиця ще в кінці лютого заспівала свою пісню: «Весна близько…». Не дарма ж кажуть, що весну на своїх крилах нам приносять птахи.
 Щоб всі птахи до нас хутчіше змогли прилетіти читачі бібліотеки-філії № 3, вихованці 2-В класу ЗЗСО № 37 сьогодні їх зазивали. Поділившись на дві команди: «Ластів'ята» та «Соколята» будували уявні гнізда для пташок, влаштовували дрофині перегони, знаходили потрібні назви для птахів за їх зображенням.
 Під час інтерактивного заходу «Птахи прилетіли – на крилах весну принесли» присвяченому одному з найдавніших обрядів українців – зустрічі весни, відвідувачі книгозбірні дізнались багато цікавого, як про головні весняні свята так і про птахів – провісників весни. 
 Які пташки першими прилітають, де оселяються, легенди пов'язані з їх назвами і багато інших цікавинок розповіли малечі наукові співробітники Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського Олена Халимон та Олеся Васецька.
 Слухали голоси птахів, водили «Кривий танець» та всі разом заспівали «Щедрика». Родзинкою заходу став майстер-клас із виготовлення пташки з солоного тіста. Зроблений власноруч сувенір спонукатиме до креативу, адже вдома кожна дитина розфарбує його у свій колір щастя.



Немає коментарів:

Дописати коментар