неділю, 10 березня 2024 р.

Весна іде, любов несе, квітнуть сади, радіє все!

 

Весна – це час пробудження природи, повернення життєвої енергії та відродження життя після тривалого зимового сну. Радісно щебечуть птахи, сяє сонечко та милують око перші весняні квіти.

Першоцвітам не страшні ні раптові морози, які ще можуть навідуватися в березні, ні колючий сніг, що часом зривається на вже зелену травичку.  Ці рослини надзвичайно стійкі, адже вміють пристосовуватися до різних кліматичних умов.

Першоцвітами біологи назвали велику групу ранньовесняних рослин, що налічує понад  500 видів. Їх розпускання відбувається ще до появи перших листочків на деревах.  Серед першоцвітів, що зустрічаються на території України – підсніжники, проліски, ряст, горицвіт, примула, сон-трава, шафран, ведмежа цибуля, вовче лико, чемерники, ключики, нарциси, фіалки  та багато інших.

Саме першим весняним квітам була присвячена зустріч із учнями 4-В класу ЗОШ №37, що завітали до бібліотеки-філії №3 на майстер-клас «Весна іде, любов несе, квітнуть сади, радіє все!»

Діти прослухали цікаву інформацію про першоцвіти, що ростуть в різних регіонах України, переглянули їх фото та згадали, де в природі зустрічали перші весняні квітучі рослини. Дуже швидко та легко розгадавши ребуси, в яких були зашифровані назви квітів, учні перейшли до виготовлення поробки – кошика з фіалками.

З гарним настроєм, новими знаннями та власноруч зробленими квітами, діти пообіцяли завітати до бібліотеки ще не раз!



Немає коментарів:

Дописати коментар