неділю, 25 лютого 2024 р.

Неймовірні пригоди десятьох шкарпеток

 

#Польська_полиця_в_Україні

 Сьогодні вкотре для своїх улюблених відвідувачів відкрила двері Елітна читацька майстерня гарного настрою. Чому елітна? Та тому, що її гості – це найкращі читачі бібліотеки: талановиті, творчі, креативні і звісно ті, що багато читають. Чому майстерня гарного настрою? Та тому, що бібліотекарі завжди раді відвідувачам і щоразу готуються до зустрічей із ними, адже вони мають бути цікавими, пізнавальними і мати зворотній результат – «ні дня без бібліотеки та улюблених книжок». Тільки разом, у творчій співпраці, веселіше щось намалювати, виготовити своїми руками чи почитати, створивши гарний настрій собі та оточуючим.

 Гарний настрій та заряд енергії для умілих рук цього разу прийшли із майстер-класом «Неймовірні пригоди десятьох шкарпеток». З чого все почалось?

 Нещодавно бібліотека-філія № 3 стала учасницею проєкту «Польська полиця в Україні». За даним проєктом бібліотека отримала 20 нових книжкових видань, як для дорослих, так і для дітей та створила книжкову полицю отриманої польської літератури. Активні читання і … Одна із прочитаних книг, а саме, книга Юстини Беднарек «Неймовірні пригоди десятьох шкарпеток (чотирьох правих і шістьох лівих)» надихнула на майстер-клас із виготовлення зайчика.  Із чого? Та звісно ж із шкарпеток. 

 Та перш ніж приступити до роботи - всі разом прочитали один із розділів книги. Його читати бібліотекарці допомагала Макарошка – нова мешканка книгозбірні. Приблукавшому ґавенятку із шкарпетки дали ім'я Макарошка, одностайно проголосувавши, за гарні кучерики. 

 Що ж було потім? Розрізали шкарпетки, наповнювали їх горохом та ватином, приклеювали очі та куценькі хвостики. І невдовзі Макарошка вже мала нових друзів – різнокольорових зайчиків, які вже всі разом слухали добірку серйозних і кумедних фактів про звичну, невід’ємну і, сподіваємося, улюблену для багатьох частину гардеробу – шкарпетки.




Немає коментарів:

Дописати коментар