четвер, 22 лютого 2024 р.

Я люблю рідну мову!

 Рідна мова для кожної людини є важливим елементом культурної свідомості. Вона накопичує традиції й досвід попередніх поколінь і дозволяє передати їх нащадкам. Мова — це історія народу, його світогляд. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу. За оцінкою фахівців, із 6000 мов, які нині існують, половина з них знаходиться під загрозою зникнення у найближче десятиріччя. Тож з метою збереження мовного різноманіття, 21 лютого представники всіх націй і народностей світу відзначають Міжнародний день рідної мови. 

 Дитинство є найкращим часом для навчання, тому цього дня учні 4-Б класу ЗЗСО №37  завітали до бібліотеки-філії №3 на мовні посиденьки «Я люблю рідну мову». Діти не тільки дізналися чимало цікавинок про різні мови світу, історію свята, але й взяли участь в літературній вікторині. 


 Також школярі переглянули відео про сучасних українських письменників, і як завжди, найцікавішим моментом стало обговорення улюблених книг дітей. Гарною традицією бібліотеки став конкурс декламації віршів, які діти підготували вдома.  


 Важливо пам’ятати, що рідна мова є не лише засобом спілкування одне з одним, а й ключем до взаєморозуміння. І тільки виховуючи в дітях любов та повагу до рідної мови, можемо бути впевненими, що Україна житиме та процвітатиме попри всі негаразди! 




Немає коментарів:

Дописати коментар