суботу, 17 лютого 2024 р.

Чарівне намисто казок Василя Королів-Старого

 Всі люблять казки, як діти так і дорослі. Казка не тільки нас розважає, а і вчить: бути мудрими, працьовитими, хоробрими, добрими, ввічливими. Не дарма ж існує у народі прислів'я: «Казка вчить, як на світі жить».

 Значення казок у вихованні дітей важко переоцінити. Накопичуючи у собі мудрість колишніх поколінь, вони мають справді чарівну силу: навчальну, розвиваючу, творчу.

 Колектив бібліотеки-філії № 3 у своїй роботі на 2024 рік запланував велику кількість голосних читань народних та літературних казок, оповідань, віршованих творів, цим самим виконуючи розпорядження Кабінету Міністрів України щодо Стратегії читання “Читання, як життєва стратегія”. 

 Для читання в голос бібліотекарі підбирають цікаві та зрозумілі дітям книги, правдиві в зображенні явищ життя, естетично оформлені, з високохудожніми ілюстраціями, що сприяють вихованню у маленьких читачів кращих людських якостей, художніх смаків і уподобань.

 У день 145-ти річчя письменника-земляка Василя Королів-Старого, відвідувачі бібліотеки та учасники гуртка «Шахи», що вже другий рік працює у книгозбірні та навчає дітей грі у шахи, познайомились із його творами. 

 Королів-Старий, складаючи казки для дітей, покладав велику надію на те, що вони спонукають читачів бути уважнішими, чуйнішими, спрямують до правди, краси й добра, розширять межі їхнього уявлення про навколишній світ природи й людини, навчать справедливо оцінювати вчинки казкових героїв, розрізняти добро і зло як у казках, так і в житті.

 Сьогодні маленькі читачі познайомилися з однією з казок письменника -  «Хуха-Моховинка». Її герої - Хухи – лісові духи, на вигляд пухнасті і різнобарвні. У побуті живуть дуже скромно, непомітно для людського ока чесно роблять свою роботу, добре ставляться до людей, як можуть, допомагають  дорослим і дітям, прагнуть оберігати їх від злих вчинків, сварок, поганих думок, але як і люди, також хочуть теплого та доброго ставлення до себе.

 Казочка не тільки навчила присутніх бути добрими, допомагати ближнім і ніколи на погані вчинки не відповідати злом, кривдою чи агресією, а і об'єднала дітей, а дорослим дала можливість просто приємно провести час і відпочити від метушні реального світу.





 


 






 


Немає коментарів:

Дописати коментар