вівторок, 6 лютого 2024 р.

«Кіборги: герої, яких не можна забувати»

 Сьогодні особливо актуальним є питання виховання національно свідомого, духовно збагаченого та фізично здорового підростаючого покоління. Формування у дітей та молоді активної громадянської позиції на прикладах героїзму минулого та сьогодення, поваги до Героїв України.

 Захист українськими воїнами Донецького аеропорту з травня 2014 по січень 2015 став одним із прикладів героїзму і символів опору російським окупантам. Захід-реквієм «Кіборги: герої, яких не можна забувати» колектив бібліотеки-філії № 3 присвятив памʼяті захисників Донецького аеропорту. Учасниками його стали читачі бібліотеки, учні 9-В класу Полтавської ЗЗСО № 37. 

 Про мужню оборону Донецького аеропорту та одного з «кіборгів», родом з Полтавщини присутнім розповів працівник Центральної бібліотеки ПМТГ Олексій Орел. Під час зустрічі школярам запропонували і трішки помізкувати, а саме, «розшифрувати» звання головного розвідника країни, Кирила Буданова, скласти з пазлів карту та герб України. 

 Пригадуючи події 242-денного опору і героїчного захисту Донецького аеропорту, присутні вшанували пам'ять про загиблих, висловили подяку волонтерам та медикам, які весь час були і словом і ділом поряд із українськими військовими, які вкотре довели - протистоятимуть росіянам до останнього, навіть якщо ворог у кілька разів переважає у кількості та озброєнні.



 




    






Немає коментарів:

Дописати коментар