суботу, 6 січня 2024 р.

Зимова зустріч «У гості до бібліотеки»

Зимові канікули на фініші! Організація цікавого та змістовного дозвілля для дітей залишається головним завданням для батьків, вчителів, і, звісно ж, бібліотекарів. Кожен, хто переступає поріг бібліотеки-філії №3 знайде собі заняття до душі. Тож учні 4-А класу школи №37, завітавши до неї, були впевнені – буде весело та цікаво.
 Ще сяють гірлянди на новорічних ялинках, і сезон подарунків триває. Завжди доречним є презент, створений своїми руками, тож, переглянувши відео-презентацію про історію листівок, діти взялися за її створення у техніці паперопластики. Як гарно у них вона вийшла подивіться на фото.

 Всім своїм рідним та знайомим у день свят ми надсилаємо вітальні sms. А ще тридцять-сорок років тому не маючи таких розумних телефонів ми підписували власноруч привітальні листівки, купляючи їх на пошті чи у магазинах і відправляли їх адресатам через поштові відділення.
 Листівки і традиції їх надсилання виникли давно. Коли саме і в якій країні вперше, точно не відомо. Одне безсумнівно - перша поштова листівка з'явилася з нагоди  Нового року.
 А що ж із українською листівкою? Чи затишні зимові сюжети вимальовувалися виключно в друкарнях Лондону, Стокгольму чи Парижу? Аж, ні. Серед найвідоміших графіків різдвяних листівок були Олена Кульчицька, Ярослав Пстрак, Осип Курилас, Теодор Гриневич, а ще Юліан Крайківський, який одним із перших одягнув листівку в орнаменти українських килимів.

 Українські різдвяні листівки красувалися традиційними сюжетами – колядниками, вертепом, дідухами, вишуканими зимовими сніжними краєвидами. Талановиті художники вміло поєднували техніки та сюжети, різноманітні кольорові гамми та графіку.

 Традицію дарувати і надсилати листівки не пізно ще відновити. Тож обираючи подарунки своїм рідним та друзям обов’язково додайте до них листівки. Власноруч виготовлені будуть найкращим дарунком. Нехай теплі слова виведені на них зігріють наші душі, і ще раз нагадають про те, що найголовніші речі у світі – це турбота, увага та спілкування. 




 

Немає коментарів:

Дописати коментар