середу, 17 січня 2024 р.

З Україною в серці

 Виконуючи Закон України № 2834 від 13 грудня 2020 року «Про основні засади державної політики у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності» колектив бібліотеки-філії № 3 свою соціокультурну діяльність спрямовує у русло громадянсько- та національно-патріотичного виховання. Основним завданням якої є формування у відвідувачів бібліотеки, у тому числі дітей та молоді активної громадянської позиції на основі поваги до прав людини, духовних цінностей українського народу, патріотизму, поваги до державних символів, державної мови, національних цінностей України.

 Сьогодні особливо актуальним є питання виховання національно свідомого, духовно збагаченого та фізично здорового підростаючого покоління. Саме такими і є учні 1-А класу ЗЗСО № 37, які завітали до бібліотеки на бесіду «З Україною в серці». Малеча впевнено розповідала про те, що Батьківщина для них - це край, де вони народились і живуть, де живуть їхні батьки, де здавна звучить їх рідна мова і материнська пісня. І для кожного із них Батьківщиною є - Україна. 

 Разом із бібліотекарем маленькі відвідувачі підібрали до слова батьківщина кілька синонімів: рідна земля, рідний край, наша країна та відгадавши загадки пригадали культуру, історію та звичаї України.

 Під час спілкування дійшли висновку, що всі хто мешкає на території України є її громадянами і кожен громадянин має цінувати своє право на життя в Україні та один одного, плекати рідну мову: оберігати, шанувати, збагачувати її, зберігати українські  традиції та дбати про чистоту довкілля, і що подорожуючи світом майже кожен приходить до усвідомлення, що найкраще місце у світі – це рідний дім.

 Прослухавши вірш «Моя Україна» - діти розповіли про те, як вони люблять свою Батьківщину: говорять українською мовою, збагачують свій словниковий запас, поважають оточуючих, вивчають історію та звичаї свого народу, оберігають природу, старанно навчаються, щоб стати розумними, роблячи свою державу сильною.

 На завершення зустрічі маленькі читачі переглянули мультфільм «Я з України», герої якого вчать любити рідну землю, родину, знають мову, національні звичаї, історію свого народу та горді за його минуле.




Немає коментарів:

Дописати коментар