середу, 31 травня 2023 р.

П’ять книг, що навчать краще розуміти себе й інших

 Протягом життя людина зіштовхується з багатьма викликами, потрапляє в різні ситуації, і її душевна рівновага часто залежить від вміння розуміти себе та оточуючих. 

 Кожному з нас хочеться знайти ключ до вирішення особистих проблем, тому заклик «пізнай самого себе», з яким звертався до людей іще давньогрецький філософ Сократ, залишається актуальним і досі. 

 Саме тому колектив бібліотеки-філії №3 підготував до вашої уваги підбірку книг, які допоможуть краще зрозуміти себе і оточуючих. 

«Ніколи не їжте наодинці та інші секрети успіху завдяки широкому колу знайомств» (Кейт Феррацці)


 Нові знайомства — це не лише можливість провести час за приємною розмовою, а й інвестиції в успішне майбутнє. Протягом усього життя ми заробляємо так званий «соціальний капітал» — коло людей, які можуть стати нам у пригоді.

 Це і є головна думка книжки «Ніколи не їжте наодинці». На прикладі відомих політичних діячів автор розповідає, як вести невимушену розмову, заводити нові знайомства та вміти зачаровувати людей.

«Несподівана радість звичайності»  (Кетрін Ґрей)

 У сучасному світі ми часто біжимо за нав’язаними цілями й перестаємо радіти звичайним приємним речам. Ви напевно помічали, як у цій гонитві постійно відчувається тривога, роздратованість та розчарування. Це видання допомагає зрозуміти, як працює мозок і чому він не може отримувати задоволення у стані хронічного стресу.

«Мистецтво мислити масштабно» (Девiд Дж. Шварц)

 Автор книги переконаний, що кожен із нас має вроджений талант і прагнення до успіху. Головне — не заважати самому собі і, цитуючи назву книжки, — мислити масштабно. У процесі читання ви дізнаєтеся, як побороти апатію та невпевненість у своїх силах, навчитеся мислити позитивно й домагатися більшого.

«Людина в пошуках справжнього сенсу» (Віктор Франкл)

 Робота дуже цікава й описує, що саме утримує людину на плаву навіть тоді, коли здається, що весь світ проти неї. Книжка, звичайно, не дасть відповідь на питання про сенс життя, але допоможе ґрунтовніше розглянути силу волі людини.

«7 звичок надзвичайно ефективних людей. Потужні інструменти розвитку особистості» (Стівен Р. Кові)

 На шляху до досягнення цілей перед нами стоїть безліч труднощів і перешкод. І більшість із них — у нашій голові. Стівен Кові пропонує авторський підхід до визначення та досягнення цілей. Ви навчитеся розставляти пріоритети, правильно формулювати свої бажання і крок за кроком наближатися до своєї мрії.

 Тож варто пам’ятати, що читання – не тільки приємний спосіб провести вільний час, а й один із методів саморозвитку та пошуку гармонії у відносинах з собою та оточуючими.


Немає коментарів:

Дописати коментар