вівторок, 30 травня 2023 р.

Квіти всього світу

 Протягом усього існування людства дитинство не вважали особливим періодом. До дітей ставилися як до не тямущих маленьких дорослих.

 Вперше свято на честь дітей влаштував пастор Чарльз Леонард у м. Челсі, США. Він відслужив службу з посвятою дітям у червні 1857 р. Пізніше цей день було названо «Квітковою неділею».

 У 1925 р. вперше відбулася Всесвітня конференція з питань захисту дітей. Офіційним символом Міжнародного дня захисту дітей є прапор, де різнокольорові фігурки уособлюють єдність рас та народів у спільному домі – на Землі.

 Розважити своїх маленьких читачів, учнів 1-А та 2-В ЗЗСО № 37 та 4-Д ліцею «Інтелект» у переддень їх свята вирішили і у бібліотеці-філії № 3, підготувавши для них інтерактивний тематичний захід «Квіти всього світу». На святі дізнались як виникло свято всіх-всіх дітей Планети, пограли у пізнавальну командну гру «Знай свої права», яка розповідала малечі про їх права та обов'язки. Дізнавшись про них, вчилися долати перешкоди у ході рухливої гри, де перемагали зосереджені та цілеспрямовані. 

 Запрошена на свято талановита майстриня, яка вивчає та відтворює старовинні вінки, Катерина Штепа зацікавила чудовою розповіддю про весняні квіти та символ материнської любові – ластівку. Разом із нею діти розмалювали магнітики з дерева із зображенням цієї турботливої пташки. 






Немає коментарів:

Дописати коментар