четвер, 1 червня 2023 р.

Таке смачне, таке корисне!

 Початок спекотного літа та довгоочікуваних канікул. Святковий настрій у дітей та очікування на подарунки з нагоди свята. Як у таку погожу та радісну днину не згадати про смачненьку насолоду та зимову прохолоду – морозиво.

 Гості бібліотеки-філії № 3 учні 3- А класу ЗЗСО № 37 відвідавши її у цей день дізнались про користь молочно-льодяного смаколика, про його довгий історичний шлях до сучасних крамниць та стали учасниками творчо-пізнавальної фабрики по його виготовленню. За допомогою вмілого «кондитера» малеча виготовила смачненькі ріжечки з фруктово-ягідним, шоколадним, ванільно-персиковим морозивом, але на жаль, поки що тільки з кольорового паперу. А потім, звісно ж, всі разом насолоджувались смаком справжнього ескімо, слухаючи пісеньки про канікули та мо-ро-зи-во.










 А про користь навіть невеликої ложечки цього смачнючого продукту вирішили розповісти і вам. 

 У смакових якостях морозива, напевно, не сумнівається ніхто. Та чи знаєте ви, що морозиво корисне? Воно здатне не тільки підняти настрій, а ще й позитивно впливає на шлунок та підвищує імунітет!

Воно містить вітаміни: А — корисний для імунітету; В1 і В2 — необхідні для шлунку та нервової системи; Е — для волосся та здоров'я шкіри; D — є активним учасником обміну речовин.

 До складу морозива також входять кальцій, білки і фосфор. Саме за допомогою цих речовин наші кісточки залишаються міцними, ми стаємо ситими, а нирки і м'язова система працюють злагоджено. Морозиво з натурального молока поживне, тож може чудово втамувати голод і відновити енергію. А плодово-ягідне корисне тим, що виготовляється з натуральних соків та пюре.

«Почни свій день… з морозива!» - саме так! Японські вчені рекомендують перед сніданком куштувати декілька ложок морозива. Холодне морозиво допомагає скоріше прокинутись, чудово стимулює роботу мозку та підвищує працездатність!

«Ложка радості» - лондонські вчені довели, що морозиво поліпшує настрій. Провівши експеримент, вони з'ясували, що достатньо з’їсти одну ложку улюбленого холодного смаколика — і настрій підніметься. Тож не дивно, що стресові ситуації люди «заїдають» морозивом.

 Для того, щоб загартувати горло і зробити його стійкішим до низьких температур, вчені радять їсти більше морозива. Така профілактика знижує ризик розвитку хвороб горла.

 То ж не відмовляйте собі у насолоді. Але пам'ятайте! Будь-який, навіть самий корисний продукт, стає отрутою, якщо вживати його занадто багато. Тому наш головна порада - їжте свій улюблений пломбір або вершкове морозиво в міру - так ви отримуєте користь і можете не хвилюватися про шкоду.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар