середу, 17 травня 2023 р.

Газета «Схід nоw»

 

 Військова агресія з боку РФ виступила важливим об’єднуючим фактором  української нації у формуванні сильного суспільства здатного самоорганізовуватися та зосередити свої зусилля на наближенні Дня Перемоги.  

 Десятки тисяч людей були вимушені покинути свої домівки, а часто і втративши їх, шукати прихистку в різних регіонах України, які миттєво перебудовували життя своїх громад з тим, щоб забезпечити їм гідне перебування, допомогти адаптуватися, вирішити питання навчання, організувати психологічну підтримку та дозвілля. 

 Так Полтавський центр позашкільної освіти,  став на деякий час одним із місць проживання вимушених переселенців. А бібліотека-філія № 3, що знаходиться в тій же будівлі – місцем їх відпочинку, дозвілля, а для декого і місцем проведення лекційних та практичних занять і консультацій зі студентами, організаційної, методичної та наукової роботи.  

 У стінах закладу створили умови для отримання інформації, для навчання, роботи, працевлаштування через мережу Інтернет, надаються послуги ксерокопіювання. Кожен, хто завітав до бібліотеки дорослі чи діти стають її читачами та відвідувачами і активними учасниками соціокультурних заходів, які проводить книгозбірня в рамках проєкту ЦБ ПМТГ «Бібліотека: простір безпеки і підтримки», організовуючи для них зустрічі та інформаційні заходи.

 Нещодавно до бібліотеки надійшла газета «Схід now» для безкоштовного розповсюдження серед вимушено переміщених осіб. Створена вона переселенцями зі Сходу для переселенців зі Сходу і завдяки підтримці платників податків Німеччини і виходитиме двічі на місяць. 

 Серед відвідувачів бібліотеки газета вже знайшла своїх читачів. Малого Євгена з мамою зацікавила стаття про лелеку, який як і вони чекає на звільнення рідних місць та нове місце зведення будиночку, тільки не над головою, а під ногами.

 Доцент Донбаської національної академії будівництва і архітектури Беззубко Борис Ігорович пообіцяв нагодувати свою родину «чеснечкою» - гарячим, ситним та гостреньким супчиком за рецептом із «Схід now».


Пані Валентину, яка з нетерпінням чекає на повернення до дому надихнула стаття про життєлюбну квітку алое, яка своєю любов'ю до життя подає приклад віри, сили і оптимізму.

 Завітайте і ви за цікавою та корисною газетою «Схід now».



Немає коментарів:

Дописати коментар