середу, 1 червня 2022 р.

На сонячній галявині – нам круто і цікаво

 Кожного року в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей. Це одне із найстаріших і найвеселіших міжнародних свят. А ще це свято радості та одвічної надії. Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань, прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними, прославляли свої родини й рідний край.
 У бібліотеці-філіалі № 3 завжди в цей день гамірно, звучить весела музика та лунає дзвінкий дитячий сміх. Нажаль, війна внесла свої корективи…
 Цього року гостями бібліотеки стали діти, які приїхали до нашого міста з окупованих та зруйнованих війною міст. Бібліотекарі радо зустріли гостей, пригостили солодощами, розповіли їм про бібліотеку та її послуги. Вони нагадали, що саме в цей день традиційно стартує програма літніх читань і розповіли про її умови.
 Бібліотечна галявина стала гарним місцем для знайомства з цікавими книгами, та яскравими журналами, які корисно і цікаво було б прочитати влітку.

 Серед великої кількості відомих авторів та назв дитячих книг, які запропонували бібліотекарі своїм гостям були і книги улюбленця всіх дітей: маленьких і великих, хлопчиків і дівчаток – Всеволода Нестайка.
 Посмішили і гостей, і себе до сліз, прочитавши уривок із культового твору внесеного до переліку золотої класики української літератури - «Тореадори з Васюківки». Дотепний гумор, чудова мова, дуже симпатичні головні герої викликали бажання прочитати книгу із самого початку.
 У літню пору без перегляду цікавих журналів також не обійтися – вони розвеселять та піднімуть настрій. 


 Всіх маленьких читачів з Міжнародним днем захисту дітей вітає шестирічна онлайн-читачка наших бібліотечних сторінок з селища Бандурка Миколаївської області Середенко Мілана.

 Усмішки дітей – це, мабуть, найкраще, що може радувати погляд. У них стільки щирості і довіри, що розтане навіть найсуворіше й загартоване проблемами серце. Так нехай же як найшвидше припиниться війна і життя маленьких мешканців нашої планети стане кращим і безпечнішим!



 

Немає коментарів:

Дописати коментар