пʼятницю, 17 червня 2022 р.

Даруйте здоров'я іншим людям і будьте здорові самі!

 День медпрацівника відзначають на державному рівні вже 28 років. Цьогоріч це свято припадає на 19 червня.

 Медичні працівники — це люди, з якими протягом життя доводиться зустрітися кожному. Для когось вони стають наставниками, для когось — порадниками та рятівниками. Та, найголовніше, — із малих років, медики дають нам відчуття безпеки та віру в завтрашній день.

 Турботливі дитячі лікарі щодня вирішують надважливі завдання. Вони мають лікувати так, щоб було не боляче і не лячно. Так, щоб маленьке дитяче серденько не стискалося від страху, а батьки залишалися спокійними. Дитячий лікар не тільки лікує, він підтримує посмішкою та добрим словом, уміє відволікти та розрадити. Він однаково гарно знає і протокол лікування хвороби, і дитячі казки, має навики аніматора та фокусника, може пригадати десяток загадок навіть тоді, коли на це немає ані часу, ані сил - бо так потрібно його маленьким пацієнтам.

 Хороший педіатр буде підтримкою для родини, а не просто людиною, яка оглядає малюка, ставить діагнози та призначає лікування. Він дбатиме про батьківські нерви, намагатиметься позбавити батьків зайвих пересторог, маніпуляцій та надасть план дій у різних ситуаціях.  Колектив бібліотеки-філіалу № 3 вітає медичних працівників із професійним святом! Бажаємо успіхів у нелегкій праці лікаря!

 Для всіх наших маленьких читачів традиційна казочка, і сьогодні вона про лікарів.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар