пʼятницю, 6 травня 2022 р.

До людей по розум, до матері – по серце

 Щороку, другої неділі травня, ми відзначаємо особливе свято – День матері. Ми вітаємо своїх матусь саме тоді, коли оживає природа, розпускаються квіти, зароджується нове життя. І це  – чи не найкраща метафора материнства.

 Започатковане свято 1910 року в США, а після Першої світової війни воно стало популярним і в Європі. Наразі День матері другої неділі травня святкують у 85 країнах світу.

 Це міжнародне свято покликане шанувати материнство, міцний зв'язок матері та її дітей, а також особливий вплив матерів у суспільстві. В Україні до кожної жінки споконвіку відносилися як до берегині родинного вогнища, яка дарує тепло всій сім'ї, народжує та виховує майбутнє покоління нації. 

 Цього року День матері в Україні набув особливого символізму. Адже в часи війни матерям, мабуть, найважче. Мами дають життя, а війна намагається його відібрати. Яке важливе та надскладне завдання – вберегти та захистити, пояснити та втішити, чекати та молитися. Сотні та тисячі матерів боронять спокій своїх дітей на передовій та в тилу – тримаючи зброю, сидячи за кермом, плетучи сітки, шиючи балаклави, готуючи найсмачнішу домашню їжу. А яка гордість переповнює серце дивлячись, яких чудових українців вони зростили – щирих, вільних, готових боронити свою землю!

 Колектив бібліотеки-філіалу №3 вітає кожну маму, бажаємо вам миру та затишку! 

 А нашим маленьким читачам та їх мамам пропонуємо послухати вірш Тамари Коломієць «Наймиліше слово». 



Немає коментарів:

Дописати коментар