пʼятницю, 20 травня 2022 р.

Нас єднають європейські цінності

 21 травня в Україні відзначається День Європи.  При слові «Європа» кожен уявляє щось своє. Одні – Ейфелеву вежу в Парижі, інші – Біг Бен у Лондоні, Карлів міст у Празі. Однак мабуть найчастіше в думках малюється бездоганно чисте місто, із правильно припаркованими авто, зеленими охайними газонами та свідомими законослухняними містянами. 

 І звісно, такий образ не є випадковим. Адже європейське суспільство базується на простих, але надзвичайно важливих істинах. Європейські цінності – це цінності Людини.

 Серед основних принципів, на які спирається будь яка європейська країна – демократія, повага до інших культур, соціальна рівність у всіх аспектах, верховенство права. Чи може бути процвітаючим суспільство, де не будуть цінувати і всіляко підтримувати мир, толерантність,  культуру? 

 На сьогоднішній день, в умовах повномасштабної війни в Україні, європейські цінності поставлені під загрозу. Тож ми маємо докласти всіх зусиль, щоб майбутні покоління мали змогу жити щасливим життям в цивілізованому суспільстві. Адже Європа – це не просто континент, не тільки об’єднання країн, це – сукупність цінностей, за які сьогодні борються наші воїни й наші добровольці, відстоюючи свободу й незалежність України. 

 Українці проходять надзвичайно складний шлях. І єдиною втіхою в ці важкі часи є сподівання, що наше майбутнє буде світлим, квітучим, і звісно – європейським.  

 Завдання кожного українця – пам’ятати, що Європа не починається у Греції, Франції чи Великобританії. Європа починається в серці кожного з нас. І для того, щоб зміцнити та розвивати суспільство, іноді достатньо елементарного –  неухильно дотримуватися закону, бути толерантним, слухати якісну музику, вивчати мови, читати книги та пресу.  

 Колектив  бібліотеки-філіалу №3 вітає українців з Днем Європи і запрошує вас обрати літературу до душі у нашому філіалі!


Немає коментарів:

Дописати коментар