середу, 7 жовтня 2020 р.

Символ музичної епохи

 


    Серед кумирів минулого століття Джону Леннону і всім музикантам «The Beatles» належить особливе місце: вони простим, доступним, зрозумілим кожному мовою музики розповідали про любов і закликали до любові. Вони зібрали по всьому світу таку кількість шанувальників, що це донині здається немислимим. Фанати навіть заснували День групи «The Beatles» і відзначають його щороку 16 січня. Здається, назва легендарної четвірки у всіх на слуху. А ось чи багато ми знаємо цікавих фактів, наприклад, про Джона Леннона, за винятком того, що він був переконаним противником війни, насильства і зброї?
Сьогодні, в переддень 80-ти річчя від дня народження, я розповім Вам кілька фактів з його життя і смерті.

1. Джон Леннон - великий бунтар, коли співав у хорі хлопчиків. Він кілька років був співаком у хорі хлопчиків в церкві Св. Петра. Це можна назвати початком його музичної кар'єри.


2. У дитинстві він також був бойскаутом, але великих успіхів не добився і значків на його стрічці було не багато.


3. Неймовірно, але один з найвидатніших співаків в історії ненавидів свій власний голос. Джону не подобався його голос і, в наслідок цього, він не любив слухати свій чистий вокал. Він постійно просив підретушувати голос після запису.


4. Він був незадоволений всіма записами Beatles. За вечерею з продюсером Джорджем Мартіном, після розпаду групи, він сказав, що йому не подобається жодна з пісень Beatles і що він хоче все перезаписати.


5. Він був єдиним з бітлів, який не став вегетаріанцем.


6. Він любив грати в Монополію. У нього був свій власний набір «Монополія» і він часто грав в неї готельних номерах або на борту літаків. Грав він дуже емоційно і готовий був ставити реальні гроші в разі програшу.


7. Джон після аварії в 1969 році, в результаті якої йому наклали 17 швів, більше ніколи не їздив за кермом, оренда лімузинів на його думку було хвастощами і він користувався послугами найманого водія або їздив на таксі.


8. Джон спав в труні. За словами Алана Вільямса, менеджера Beatles, Джон любив спати в старих трунах. У Алана було кафе, в підвалі якого стояла стара труна. Джон дуже любив подрімати в ній.


9. В останній раз він бачив Пола Маккартні 24 квітня 1976 року. Пол приїхав до нього в Нью-Йорк, щоб поїхати на шоу, за яке їм повинні були заплатити за 3000 доларів. Вони взяли таксі, але поїхали в інше місце. Шоу так і не отримало зірку вечора.


10. Головним співаком повинен був бути Джон, але їм став Пол так, як Джону часто доводилося грати на гармошці,  і як Ви пам'ятаєте, Джон не дуже любив свій голос.


11. Найкращими рядками Джон вважав «All you need is love». Вони народилися, коли його друг запитав: «Що ж нам потрібно для щастя?»


12. Остання фотографія Джона зафіксувала його за кілька годин до смерті, коли він давав автограф своєму майбутньому вбивці.


13. Пізніше, цей же фотограф проник в морг, де лежало тіло Джона і зробив єдину фотографію Джона після смерті. Кремували Джона на наступний день після вбивства.




4. Досі невідомо, що зробила Йоко Оно з прахом Джона.




Немає коментарів:

Дописати коментар