пʼятницю, 6 жовтня 2023 р.

Посмішка – кращий спосіб вирішувати проблеми

 

Посмішка – це природнє диво та найпростіший і найефективніший спосіб встановлення контакту між людьми. Усміхнена людина подібна магніту, що притягує до себе позитив, сприятливі умови, геніальні ідеї, удачу, успіх, радість, благополуччя і достаток.

На що ще здатна ваша посмішка? Колектив бібліотеки-філії №3 зібрав для вас цікаву інформацію.

  • Посмішка переходить від людини до людини.

Мабуть, у кожного була ситуація, коли на вулиці проходить повз весела компанія друзів і запально сміється… Або ж чийсь малюк посміхнеться так щиро, як це роблять лише діти… Як ви відчуваєте себе у цей момент? Трошки краще, ні ж до того, чи не так? Бо коли вас оточують усміхнені люди, ви не можете не посміхнутись у відповідь!

  • Усмішка покращує самопочуття.

Сміх допомагає побороти негативні ефекти стресу, бо допомагає знизити рівень гормонів, що викликають стрес, а також поліпшує дію імунної системи.
Також сміх значно знижує симптоми кашлю, застуди, хворого горла, знижує тиск. Процес одужання у хворої людини йде швидше, якщо вона у гарному гуморі та посміхається! Адже наші найлютіші вороги – негативні емоції!

  • Посмішка прикрашає.

Хочете бути більш привабливими? Це просто – посміхайтеся! Дослідження довели, коли людина посміхається, ми вважаємо її більш привабливою, ніж коли вона похмура.

  • Навіть вимушена посмішка може призвести до покращення настрою. 
Зазвичай ми вважаємо, що тільки позитивні емоції змушують нас посміхатися. Так і є, але вірно й зворотне: просто посміхнувшись ми можемо викликати позитивні емоції. 

  • Звичка посміхатись може вплинути на тривалість життя людини.

Науковий експеримент університету штату Мічиган, що був проведений у 2010 році мав на меті вивчення фотокарток провідних гравців бейсбольної ліги що виступали 50-х роках. Дослідники виявили, що гравці, які не посміхалися на цих фото, прожили в середньому лише 72,9 роки, тоді як гравці з широкими посмішками жили в середньому майже 80 років.

Чи не варто завести звичку посміхатися хоча б заради додаткових років життя? Адже за підрахунками вчених, дитина до 5 років сміється і посміхається до 300 разів на добу, а з  віком, на жаль, кількість посмішок знижується до максимум 15 в день.

Тож смійтеся на здоров’я! І нехай тепла посмішка піднімає настрій, зігріває ваші серця та покращує самопочуття!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар