вівторок, 17 жовтня 2023 р.

«Є тільки один спосіб зробити велику роботу – полюбити її» Стів Джобс

Стів Джобс — один з творців популярної компанії Apple, дивакуватий геній, який мав душу мрійника і винахідник. Він став одним з героїв IT-індустрії і міцно увійшов в її історію. 

 Колектив бібліотеки-філії № 3 пропонує згадати найцікавіші події з біографії Джобса:

Справжні мати і батько Стіва кинули його, коли він народився, і його виховали Клара і Пол Джобс. Їх герой і вважає своїми рідними батьками.

Джобс не отримав вищої освіти, він кинув коледж з причини фінансових проблем батьків.

Коли Стів вчився в коледжі, йому доводилося не раз здавати пивні пляшки, харчуватися в їдальні у кришнаїтів і спати на підлозі — засобів до існування у нього майже не було.

Джобс ледь не став буддійським ченцем.

Джобс не вживав в їжу м’ясні продукти. Він захоплювався рибою та овочами.

Стів їздив на автомобілі Mercedes SL55 AMG, який не мав номерів і паркував машину на стоянках для інвалідів.

Розмір ноги у Джобса вельми значний — 48-й.

Apple — компанія, одним з творців якої був Джобс, заснована 1 квітня 1976 року, в день сміху. Спальня Джобса була офісом, який згодом переїхав у гараж.

ПК Apple Lisa назвали на честь його доньки Лізи.

Був час, коли Стів отримував в Apple зарплату у розмірі 1 долара, просто щоб була можливість оплачувати медичну страховку.

Улюблені предмети одягу з гардеробу Джобса: джинси Levi’s 501 синього кольору (за чутками, у нього було близько 100 пар таких джинсів), водолазка чорного кольору фірми St. Croix і кросівки моделі New Balance 992. Його стиль був простим, але він став відомим завдяки цьому.

Джобсу зробили пересадку печінки. У 2003 році у нього був діагностований рак-пухлина підшлункової залози. Спочатку Джобс ігнорував запропоноване медичне лікування в пошуках альтернатив. Вважається, що альтернативне лікування і є причиною такої ранньої смерті Джобса.

На його ім’я зареєстровано понад 300 патентів. Точна кількість патентів, що включають ім’я Джобса як єдиного винахідника або співавтора, варіюється в усіх напрямках. Джобс має 43 патенти на “винаходи” на своє ім’я, тоді як усі інші пов’язані з дизайном. Це патенти на динаміки, сходи, пакети, адаптери живлення, телефони тощо.

Джобс отримав патент на інтерфейс Mac OS X Dock за день до смерті.

Після смерті він отримав ще 141 патент на своє ім’я. Таким чином, існують сотні патентів, що містять ім’я Джобса.

На момент його смерті в 2011 році його статок становив 10,2 мільярда доларів. Більша його частина була з акцій у Disney, на відміну від Apple.

У столиці Угорщини, Будапешті знаходиться бронзова статуя Джобса висотою майже 2,1 метра.

 Тих кого зацікавила історія успіху цього відомого винахідника, підприємця, дизайнера запрошуємо до бібліотеки познайомитися із книгою Марії Сердюк «Стів Джобс». Це перша біографія Стіва Джобса написана спеціально для дітей. 




Немає коментарів:

Дописати коментар