суботу, 30 вересня 2023 р.

Літературний пікнік «Нація читає – Україна процвітає»

Бібліотека – це не просто приміщення, де зберігаються книги – це місце з особливою атмосферою. У її затишних залах люди спілкуються з книгами, зустрічаються з їх авторами, обговорюють з друзями прочитане. Бібліотека — це тисячі книжок, журналів, можливостей і… таємниць…

Щорічно 30 вересня всі бібліотеки України відзначають своє свято - Всеукраїнський день бібліотек. Колектив бібліотеки-філії № 3 щиро вітає всіх володарів книжок та книжних полиць, покровителів каталогів та картотек, заручників періодичних видань, газет та журналів, відвідувачів бібліотек зі святом. Прийміть щирі побажання міцного здоров‘я, невичерпної енергії, творчої наснаги, мирного неба!
 Свято, яке поціновувачі бібліотек відзначають вже 25 років поспіль, цього річ проходить під  девізом «Бібліотека ‒ твоя синергія перемоги» і має на меті не лише нагадати суспільству про роль, досягнення і потенціал бібліотек, а й створити атмосферу підтримки нашим хоробрим воїнам, колегам, всім українцям, які змушені були полишити свої домівки, незалежно від їхнього місцеперебування.
 Літературний пікнік «Нація читає – Україна процвітає», який провели цього святкового дня у бібліотеці зібрав всіх її друзів: полтавців і читачів з міст та сіл охоплених військовими діями. Відвідувачі взяли участь у вікторині, запитання якої були про бібліотеку, книги, правила поведінки у ній та користування книгами. На присутніх чекала екскурсія, цікава віртуальна подорож найоригінальнішими, наймоднішими, найнезвичайнішими бібліотеками світу і звісно ж гостинець.

 Атмосфера, що панувала ще раз довела всім нам присутнім, що найцінніші речі – це зовсім не матеріальні речі: це спілкування, можливість вільно висловлювати свою думку, займатися улюбленою справою. Очевидно, наскільки важливою в житті суспільства є культура, і зокрема - література. Вже крилатою стала фраза про те, що читаюча нація – непереможна. Тож бережімо найцінніше і не забуваймо про те, що сучасна бібліотека – це простір для освіти, творчості та спілкування.
 Цікавих книг і приємних хвилин за читанням!







 

Немає коментарів:

Дописати коментар