четвер, 27 липня 2023 р.

Ти одна і неподільна, Україно моя вільна!

 Історія українського народу - це історія боротьби за державність, бо впродовж багатьох століть українці боролися за утвердження своєї державності і борються й досі.

 За літописами, Україна як держава бере свій початок саме з часів Київської Русі. Історія українського народу почалася не 30, і не 130 років тому. Українській державності більше тисячі років. 

 Багата історія України напряму повʼязана з Володимиром Великим, який 28 липня 988 року охрестив Русь і тим самим долучив її до європейської цивілізації. 

 Україні християнство передалося у спадок разом із культурою та традиціями Русі. Саме тому датою для свята державності обрали 28 липня.  

 День Державності – один з тих інформаційних приводів, який нагадує, що Україна відзначає і вшановує свій звʼязок із Руссю.

 Функцій у нового свята чимало: берегти історію, комунікувати у світі, бути ще одним способом боротися з російською пропагандою.

 До Дня Української Державності колектив бібліотеки-філії № 3 підготував книжкову виставку «Ти одна і неподільна, Україно моя вільна!» на ній були запропоновані до уваги відвідувачів матеріали, які висвітлюють найважливіші події в історії України з найдавніших часів до сьогодення. На виставці представлена і символіка нашої держави з якою можна було зробити фото на згадку. Адже перед суспільством, владою, науковцями стоїть завдання популяризувати правдиву українську історію, враховувати помилки минулого і будувати майбутнє.





 

Немає коментарів:

Дописати коментар