вівторок, 28 лютого 2023 р.

День зубної феї

 Чудова та радісна пора дитинства! Скільки хвилюючих несподіванок чекає маленьке серденько, скільки неочікуваних відкриттів та таємниць! Кожна подія, нехай найбуденніша, природня чи не зовсім приємна може стати чарівною та загадковою. І навіть заміна молочних зубчиків на постійні супроводжується появою зубної феї!

 Зубну фею вигадав у XIX сторіччі іспанський письменник Луїс Колома, як персонажа казки для 8-річного іспанського короля – Альфонсо XIII, який втратив перший молочний зуб. 

 Як свідчить легенда, вона дає дитині монету або подарунок замість молочного зуба, покладеного під подушку.

 Втрата молочних зубів - це досить травмуючий досвід для малечі. На допомогу приходить доброзичлива, усміхнена красуня зубна фея. Часто, коли молочний зуб у малюка починає хитатися, його охоплює страх. Обіцянка візиту зубної феї і подарунка перетворює випадіння зуба в щось, чого можна очікувати. Коли зуб нарешті випадає, увечері дитина кладе його під подушку, і після того, як малюк засинає, приходить зубна фея. Вона забирає зуб і залишає замість нього невеликий подарунок, зазвичай гроші. Зубна фея обов'язково навідується кожного разу, коли у дитини випадає зуб.

 Навіть якщо зуб якимось чином загубився, хвилюватися не треба. Зубна фея про це знає, і все одно залишить подарунок. Вона чарівним чином дізнається кожного разу, коли випадає молочний зуб, і прибуває в ту ж ніч, навіть якщо дитина ночує в бабусі.

 До речі, діти по-різному уявляють, що фея робить з зубами. За різними версіями, вона їх викидає, будує з них собі замок, купує за зуби щось в країні фей, сіє і з них виростають діти, майструє з зубів прикраси.

 Очікуючи на появу зубної феї, не зайвим буде нагадати малюку про правила догляду за зубками, заспокоїти його цікавою повчальною казочкою.  

 Серед маленьких читачів бібліотеки-філії №3 великою популярністю користуються книги, в яких розповідаються цікаві та зовсім не страшні історії про зубки та їх лікування.

 Тож будьте здоровими та нехай ваші посмішки сяють здоров’ям!


Немає коментарів:

Дописати коментар