пʼятницю, 10 лютого 2023 р.

День догляду за комп’ютером

 

Ми звикли піклуватися про себе. Кожного дня ми чистимо зуби, щоб вони були здоровими, одягаємо шапку, щоб не захворіти, ставимо надійні замки на вхідні двері, щоб позбавитися непроханих гостей. Таким чином ми запобігаємо купі проблем. Тому слід пам’ятати, що і наші вірні помічники, які полегшують нам життя та допомагають в роботі, комп’ютери та ноутбуки, також потребують цього. Якщо регулярно чистити їх та дотримуватися правил користування, вони віддячать стабільною та якісною роботою довгі роки.

Якщо ви втомилися від повільної роботи вашого комп’ютера чи ноутбука, для вас колектив бібліотеки-філії №3 підготував корисну інформацію.

Часто некоректна робота техніки криється в банальній причині – пора навести чистоту! Адже перегрів системного блоку гальмує роботу та добряче псує нерви. У ньому знаходяться велика кількість відкритих елементів, тому в нього потрапляє пил, пух, шерсть тварин та інше побутове сміття. Це негативно позначається на роботі комп’ютера і призводить до того, що в процесі функціонування вентилятор шумно працює і погано охолоджує, процесор перегрівається, термопаста пересихає, зменшується термін служби обладнання в цілому.

Пил і бруд, які накопичуються у всіх елементах комп’ютера, створюють статичну електрику і викликають механічні пошкодження, здатні привести до серйозних проблем і збоїв в роботі операційної системи. Для усунення цієї проблеми потрібно регулярно звертатися до майстра. Не варто самостійно розбирати та розкручувати системний блок, адже через необізнаність, можна пошкодити важливі деталі. Цю роботу краще довірити спеціалісту, який зможе обережно очистити систему охолодження від пилу та забруднень. Робити повне розбирання комп’ютера і чистити від пилу його внутрішні частини рекомендовано не рідше одного разу на рік.  

Також важливим є догляд за клавіатурою. З цим можна справитися і самостійно. Щотижня її потрібно очищувати від накопиченого пилу, відбитків пальців та інших забруднень. 

Варто пам’ятати, що не слід їсти поруч з комп’ютером чи ноутбуком. Випадково розливши на клавіатуру чай чи розсипавши хлібні крихти  її можна зіпсувати назавжди, або ж доведеться звертатися до спеціаліста для ретельної чистки.

А як доглядати за екраном? Це завдання також під силу виконати самостійно. Прилад має бути відключений та повністю охолонути. Після цього спеціальною безворсовою ганчіркою слід очистити  екран.  При цьому на нього не можна тиснути та докладати зусилля.

Дотримуйтеся чистоти, доглядайте за своїми комп’ютерами, і вони слугуватимуть вам довгі роки!


Немає коментарів:

Дописати коментар