пʼятницю, 22 квітня 2022 р.

Дж. Р. Р. Толкін «Гобіт, або туди і звідти» - книга ювіляр

 23 квітня, світ відзначає Всесвітній день книги та авторського права – свято авторів, видавців, критиків, бібліотекарів, читачів і всіх-всіх, хто часом залишається «за лаштунками» книговидання.

 Колектив бібліотеки-філіалу № 3 вітає всіх любителів книги зі святом і пропонує своїм читачам книжкову виставку «Книги ювіляри 2022 року».

 Серед представлених книг твір Дж. Р. Р. Толкін «Гобіт, або туди і звідти». Опублікована вперше ця казкова повість у 1937 році і їй виповнюється 85 років, як для книги це ще юність.

 Це історія надзвичайної пригоди, яку втнула ватага ґномів, узявшись відшукати загарбане драконом золото. Мимохіть учасником цієї ризикованої виправи став Більбо Торбин, прихильний до комфорту і позбавлений амбіцій гобіт, котрий, на власний подив, виявив неабияку винахідливість і вправність у ролі зломщика. Сутички з тролями, ґоблінами, ґномами, ельфами та гігантськими павуками, бесіда з драконом, Смоґом Величним, і радше мимовільна присутність на Битві П’ятьох Армій — ось лише деякі пригоди, що їх судилося пережити Більбо. Але траплялись і світліші моменти: щира дружба, смачне частування, сміх та пісні. Гобіт Більбо дуже любить поїсти. Тож протягом читання цієї книги вам частенько доведеться відвідати власну кухню.

 Події книги відбуваються наприкінці весни, тож зелені пагорби і тепле весняне сонце для вас ілюструватиме сама природа за вікном.

 Книга, написана майже століття тому, залишається одним із найпопулярніших творів не тільки фентезі, а й в цілому художньої літератури. Також цікавим є факт того, що професор Толкін писав її для своїх дітей, а вийшло набагато краще. Вона виявилася веселою і повчальною казкою для дітей та дорослих. Книга змушує подивитися на життя зовсім по-іншому, і головне, по-іншому подивитися на себе: можливо ви недооцінюєте себе, так само як головний герой Більбо Торбина, або не помічаєте якихось дрібниць, які насправді не є дрібницями у вашому житті. Цей твір порадує вас незвичністю сюжету і героїв, неповторною атмосферою і легкістю прочитання. Когось навчить мудрості і сміливості, когось спонукає здійснити свою несподівану подорож, і зовсім невідомо куди вона вас заведе...

 Тому однозначно рекомендуємо її всім, хто любить пригоди та цінує вірність, дружбу та сміливість.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар