четвер, 3 лютого 2022 р.

День морозива на сніданок

 По всьому світу щодня відзначається багато незвичайних свят. В основному це свята, придумані людьми, які намагаються поглянути на життя з нестандартної точки зору, привнести більше свіжості і натхнення в повсякденну рутину або просто повеселитися. І в багатьох випадках вони дійсно того варті. Візьмемо хоча б День морозива на сніданок. Ну хто, при здоровому глузді і тверезому розумі, не погодиться з тим, що цей чудовий продукт грає важливу роль в житті будь-якої людини? 

 Колектив бібліотеки-філіалу № 3 пропонує своїм маленьким і дорослим користувачам познайомитися з цікавою інформацією про морозиво і не забути 5 лютого відсвяткувати День морозива на сніданок, або День сніданку морозивом. А це ще й вихідний день! Так-так, адже офіційно це свято відзначають в першу суботу лютого. 

 Цей чудовий день виник через зимову нудьгу в Америці у далеких 60-х роках XX сторіччя. Придумала його Флоренс Раппапорт – мешканка Рочестера, штат Нью-Йорк, мати 6 дітей. Одного морозного ранку молодші діти Флоренс жалілися, що на вулиці занадто холодно, щоб гуляти. Мати вирішила, що пора дати дітям привід очікувати ще чогось, окрім чергового похмурого дня і снігопаду, запропонувавши їм з’їсти на сніданок морозиво, щоб підняти настрій. Наступного року такий сніданок повторився та став традицією. Завдяки дітям та онукам Флоренс традиція розповсюдилася Штатами, а згодом з’явилася в Німеччині, Китаї, Ізраїлі, деяких африканських країнах. Засновниця свята стверджувала, що в цей день обов’язково треба поснідати морозивом та пригостити їм друзів та рідних.

 Свято поки що не набуло міжнародного статусу, але, якщо справа дійде до голосування, ми безумовно за! А ви?

Наведемо кілька фактів про користь морозива:

Морозиво на сніданок – це дуже корисно для стимуляції роботи головного мозку, стверджують японські вчені.

Його склад включає близько сотні важливих для організму речовин:

- більше 20 незамінних амінокислот;

- близько 20 корисних вітамінів (в т.ч. вітаміни А, Е, С, В1, В2, бета-каротин, ніацин РР);

- цінні жирні кислоти;

- важливі мінерали — кальцій, натрій, фосфор, калій, магній.

В складі пломбіру містяться ферменти, які допомагають розщеплювати та засвоювати молочні жири.

Морозиво робиться на основі молока — продукту, користь якого незаперечна для організму. Воно дає нам енергію, позитивно впливає на нервову систему і обмінні процеси організму, підвищує імунітет. Кальцій, яким багаті молочні продукти, зміцнює зуби та кісткову тканину, підтримує здоров'я кровоносної та серцево-судинної систем. До того ж, є найкращою профілактикою остеопорозу.

Натуральне вершкове морозиво підвищує настрій і протидіє депресії! Амінокислоти, якими багате морозиво, викликають справжній серотоніновий сплеск — підвищують рівень "гормону щастя" в організмі. Саме тому порція прохолодного десерту піднімає настрій, викликає прилив радості, бадьорості та сил.

Морозиво на йогуртовій основі, яке нещодавно з’явилося у продажі, визнано відмінною профілактикою захворювань шлунково-кишкового тракту та дисбактеріозів. Лактобактерії в його складі несуть користь здоровій мікрофлорі кишечника. На відміну від звичайного йогурту, бактерії в йогуртовому морозиві, завдяки мінусовій температурі зберігання, залишаються живими близько 3 місяців.


 До весни ще далеко, а щоб не поринути в зимову депресію, робіть щось несподіване, авантюрне та веселе! День морозива на сніданок – слушна нагода. 

 Урізноманітніть цим Днем свою повсякденність, і насолоджуйтеся смачненьким морозивом! А воно іншим і не буває!







Немає коментарів:

Дописати коментар