четвер, 17 лютого 2022 р.

«Майдан і КПІ»

#УІК- _ Незалежність 30, # Книжкові _ проекти _ Незалежність.

 20 лютого ми вшановуємо пам’ять тих громадян, завдяки яким було змінено перебіг історії нашої держави під час подій Революції Гідності, тих, хто ціною власного життя захищав ідеали демократії, відстоював права та свободи людини, європейське майбутнє України. 

 Гідність, свобода, відвага, єдність, честь – стали одними з головних об'єднавчих цінностей Революції Гідності.

 Колектив бібліотеки-філіалу № 3 пропонує читачам познайомитися із книгою Петра Киричка «Майдан і КПІ». Вона про події, що сколихнули всю країну, і безсумнівно залишили відбиток у серцях кожного із нас.


 Це документальна книга про київських політехніків, які боролися за свободу і незалежність України, про київських політехніків, які віддали найцінніше своє життя – заради того, аби Україна була вільною, незалежною, демократичною країною. Герої цього видання - КПІшники, студенти і викладачі. Вони були одними з перших, хто вийшов на Майдан захищати свій вибір, своє право голосу. І вони гідно його відстояли.

 Книгу було створено заради того, аби пам'ять про величезну самопожертву Героїв Небесної Сотні, воїнів АТД назавжди залишилися в серцях українців. Вона – нагадування всім нам про те, якою ціною здобувалась і здобувалася свобода та новий шанс для нашої країни стати справжньою європейською державою. В книзі використані фотографії та документи з архівів КПІ ім. Ігоря Сікорського, а також співробітників та студентів.

 «Майдан і КПІ» перемогла у конкурсі «Книжкові проекти до 30-ї річниці Незалежності України». На даний час чекає на своїх читачів у нашій бібліотеці.






 

Немає коментарів:

Дописати коментар