середу, 31 березня 2021 р.

Сміх – це найкращі та найдешевші ліки!


                                       
 Наближається 1 квітня, а з ним - найвеселіше свято - День сміху. Про те, що сміятися корисно для здоров'я намагатимуться переконати вас бібліотекарі бібліотеки-філіалу № 3. 
 Науковці встановили:
 * Сміх є кращими ліками від усіх хвороб, зміцнює здоров’я і сприяє найшвидшому одужанню.
 * Сміх заспокоює. При виникненні позитивних емоцій організм виробляє ендорфіни (“гормони щастя”), які мають заспокійливу дію.
 * Сміх - краса без косметики. Він тонізує м’язи обличчя, покращує кровообіг, допомагає з’являтися природному рум’янцю.
 * Сміх - зміцнює імунітет. Організм краще протистоїть бактеріям, вірусам і навіть онкологічним захворюванням. Доведено, чим веселіша людина, тим міцніша її імунна система. 
* Сміх збільшує кількість лімфоцитів, здатних виявляти інфекцію, тому почуття гумору і позитивний погляд на життя рятують не лише від депресій та ангін, але й від розладів імунної системи. Частіше посміхайтеся, обнімайтеся, цілуйтеся – тактильні відчуття звільняють людину від негативу. Коли людина часто посміхається, то оздоровлюється серце, нормалізується кров’яний тиск, зменшується ризик серцевих захворювань.
 * Сміх має знеболювальний ефект. Ендорфін є природним знеболювальним засобом, а сміх відволікає увагу від неприємних почуттів.
 * Сміх лікує органи дихання. Завдяки активній діяльності легень кисень насичує кров, прочищаються дихальні шляхи.
 * Сміх перемагає стрес. В організмі меншає “стресових гормонів” – адреналіну та кортизону, що допомагає позбутися фізичного та емоційного напруження.
 * Сміх – допомагає схуднути. Він дозволяє підтримувати належну форму, адже активізується робота внутрішніх органів, укріплюються м’язи живота і спини. За 10 хвилин сміху в організмі спалюється 80 калорій.
* Сміх убиває старість. Учені підрахували: якщо людина впродовж дня сміється не менше як 17 хвилин, то вона продовжує своє життя.
 Пропонуємо і вам посміхнутися переглянувши цей фотоколаж.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар