четвер, 3 грудня 2020 р.

Всі ми різні, всі ми рівні

 



В Україні і світі 3 грудня відзначається Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями.
   День був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1982 році. Цього дня Асамблея закликала держави-члени ООН проводити заходи, спрямовані на подальшу інтеграцію людей з особливими потребами у життя суспільства.
   Саме так ми називаємо тих людей, які в силу різних життєвих обставин мають певні обмеження за станом здоров’я, але це не заважає їм творити, працювати, вчитися та досягати високих результатів і мати успіх у різних галузях.
   Своєю цілеспрямованістю, працею, наполегливістю вони дають нам колосальний заряд енергії та сили, вчать бути незалежними від обставин і не боятися труднощів. Дорослі і маленькі з непростими долями всупереч усьому показують приклад і надихають усіх.
   Одним з таких прикладів можуть стати наші земляки – спортсмени- параолімпійці.

   У Лондоні на  параолімпійському Чемпіонаті Світу  2016 року з плавання у складі збірної України вони змагалися за звання кращих на планеті  і ми  маємо три медалі від Ярослава Денисенка та Євгена Богодайка. Одна з цих медалей — «золота».
   Ярослав Денисенко став чемпіоном на дистанції 100 м на спині у класі S12. Наш спортсмен фінішував з часом 59,40.  У другий день змагань Ярослав також завоював медаль. Він фінішував третім на дистанції 100 м батерфляєм. Тут полтавець показав час 57,70.  Ще одну медаль до скарбнички Полтавщини  приніс Євгеній Богодайко. Він виборов «срібло» на дистанції 50 м батерфляєм. Євгеній фінішував з часом 29,95. 
   У цей День ми приєднуємося до цієї міжнародної ініціативи і бажаємо всім, хто не байдужий цій проблемі, сил і здоров’я, засобів і успіху. Захищаючи гідності людей з інвалідністю ми захищаємо своє людське обличчя. Інвалідність - це не вирок. Практика показує, що люди з інвалідністю можуть бути і стають повноцінними і високо ефективними членами суспільства, відмінними фахівцями і навіть політиками, економістами, соціально активними і життєствердними людьми, які надихають багатьох, в тому числі і абсолютно здорових членів нашого суспільства.

Немає коментарів:

Дописати коментар