четвер, 2 листопада 2023 р.

"Все ,що зроблене я забуваю,аби робити щось нове" (до Дня народження Ірен Роздобудько 03,11,2023)

 


 Ірен Роздобудько - письменниця та журналіст родом з Донецька, народилася 3 листопада 1962 року. Бібліотека-філія №3,приєднується до привітань іменинниці,та хочемо коротенько ознайомити з її творчістю.

 Уявіть – в кінці 80-х вона лише починала  говорити українською, а після 2000 року почалася її практично кар'єра популярної сучасної української письменниці.На одній з "Коронацій слова" Ірен Роздобудько сама підбила підсумки першого десятиліття своєї творчості: "Можу сказати фактами: у 2000 році у мене було друге місце на конкурсі та перша книжка, а зараз, у 2010 році - вже вісімнадцята книжка і п'ять фільмів".

 Її називають однією з найуспішніших українських письменниць, вона – неодноразова переможниця літературного конкурсу "Коронація слова". Варто зазначити, що завдяки цьому конкурсу до сучасного українського літературного процесу влилися твори низки таких авторів як Марія Матіос, Лариса Денисенко, Андрій Кокотюха. І це лише найвідоміші з коронаційних "відкриттів".Письменниця у своїй творчості ніколи не обмежувалася якимись одним жанром, вона також сміливо експерементує із стилями, темами та героями і вибудовує власну оригінальну манеру.

 Ірен Роздобудько просто займається улюбленою справою, і можливо, саме у цьому нестримному бажанні і закладена формула її успіху. А ще – у таланті і великій працелюбності. У творчому доробку Ірен кілька десятків дуже різних книжок, серед яких легкі детективи, любовні, психологічні, сатиричні романи та навіть дитячі книжки, зокрема "Коли оживають ляльки", "Пригоди на острові Клаварен", "Дитинство видатних людей", куди увійшли п'ять біографій маленьких геніїв різних країн – Блеза Паскаля, Вольфганга Моцарта, Катерини Білокур, Чарлі Чапліна та Ганса Андерсена.

Ірен Роздобудько – володарка титулу "Золотий письменник України". Таку назву носить почесна літературна відзнака, якою нагороджують найпопулярніших письменників України.

 У доробку письменниці, журналістки, сценаристки, викладачки Ірен Роздобудько понад 40 книг. Вона з перших днів повномасштабного вторгнення залишалася у Києві і вела щоденник на своїй сторінці у фейсбуці, який щодня починався словами: «Київ стоїть»! Він став одночасно одкровенням і підтримкою для багатьох киян. Тих, які залишилися у місті, і тих, які знайшли прихисток в безпечніших регіонах країни та різних країнах світу.

 Письменниця зізнається, що схвальні відгуки з боку читачів завжди дають поштовх писати. Тож Ірен Роздобудько точно зможе здивувати нас ще не одним цікавим романом.


Немає коментарів:

Дописати коментар