четвер, 9 листопада 2023 р.

Народна мудрість живе в казках

 У казках передається з покоління в покоління мудрість народу і все, що є вартим уваги нащадків: життєвий досвід, мрії, почуття, відбивається характер нації та обставини її життя. Казки завжди виховували, й виховують сьогодні, любов до рідної землі, рідної домівки, рідної матері, любов до народу і Батьківщини в цілому.

 У кожної казки є своя історія створення і чарівник - письменник , який її створив. Частина казок - народні, але інша частина - це творіння неповторних талановитих майстрів - казкарів різних часів, з різних країн.

 Сьогодні на гостини до бібліотеки-філії № 3 завітали наймолодші її читачі учнів 1 – А класу ліцею «Інтелект». Для них провели екскурсію бібліотекою, познайомили із цікавими і гарно ілюстрованими журналами. 

 Несподіваним сюрпризом для малечі стало голосне читання казки одного із найулюбленіших дитячих письменників, головного редактора видавництва «Фонтан казок» Івана Андрусяка.

 Твори Івана Михайловича вже давно увійшли до золотої колекції дитячої сучасної української літератури. При цьому, віковий діапазон читачів письменника варіюється від малих до дорослих. Стиль його творів поєднує в собі моральність, виховний чинник та неймовірний й непересічний гумор.

 Знайомство з його творами першокласники почали з віршованих казок "Зайчикова книжечка". Написані вони для читання дитині вголос та першого самостійного дитячого читання. Це трохи пустотливі,  веселі, а іноді задумливі, ніжні й  добрі історії, які Зайчик-тато розповідає своїм маленьким зайченятам.

 Саме за казки «Зайчикова книжечка» Андрусяк став лавреатом премії імені Лесі Українки.

 Приємно пригадати зустріч у 2021 році читачів бібліотеки-філії № 3 з довгоочікуваним гостем міста, розбишацько-позитивно-талановитим і веселим письменником Іваном Андрусяком та з його цікавими книжковими новинками, які поповнили фонд бібліотеки.

 Казка живе тільки там, де в неї вірять, де її знають і пам’ятають!












 

Немає коментарів:

Дописати коментар