пʼятницю, 22 вересня 2023 р.

5 правил вдалого початку ранку

 Осінні ранки стають все прохолоднішими, сонечко встає все пізніше, і процес пробудження вже дещо важчий, ніж це зазвичай буває влітку.  В цей період дуже важливо підтримувати свій фізичний та емоційний стан не тільки корисними, але й приємними звичками. Колектив бібліотеки-філії №3 підготував для вас інформацію про корисні ранкові «ритуали», що допоможуть покращити і настрій, і самопочуття.
1. Вставати за першим сигналом будильника.  Навіть коли це здається неможливим, варто спробувати порахувати до п’яти, зробити зусилля  і встати з ліжка. Почавши так свій день, ми не змушуємо організм прокидатися щоразу по черговому дзвінку будильника, і почуття бадьорості з’являється набагато швидше.
2. Випити склянку води. Єдиної думки щодо користі води перед сніданком чи кавою вчені поки не дійшли, проте про важливість підтримки водного балансу в організмі варто пам’ятати. До того ж, вода добре бадьорить. 
3. Виконати швидку зарядку. Це може бути йога, розтяжка, функціональні вправи – все, що змусить серце битися швидше і пробудити тіло. І як би не хотілося замінити зарядку на зайві 10 хвилин сну, обмежуватися ранковим потягуванням в ліжку не варто.
4. Насолодитися сніданком. Краще прокинутися дещо раніше, але поснідати без поспіху своєю улюбленою корисною їжею в колі сім'ї. Це не тільки корисно для організму, але і може стати гарною можливістю провести час з близькими перед початком робочого дня. Подбайте, щоб ваш сніданок був ще й естетичним – використовуйте гарний посуд, серветки, іноді такі дрібнички дуже покращують настрій. 
5. Час для себе. Залиште декілька хвилин для того заняття, що приносить вам радість. Всього одна сторінка книги, короткий уривок улюбленого серіалу, полити улюблений вазон – знаючи, що вас чекає приємний момент, вам буде набагато легше підвестися з ліжка.

 Коли ранкові «ритуали» увійдуть у звичку, вони працюватимуть на покращення фізичного та емоційного стану, і ранкові пробудження стануть легшими, швидшими та приємнішими. Адже правильно початий ранок – запорука гарного та продуктивного дня!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар