середу, 9 листопада 2022 р.

«Слово – то мудрості промінь, слово – то думка людська» Леся Українка


 Наша країна чудова. У ній є давні міста зі славною історією та родючі землі, мальовничі гори й теплі моря, талановиті люди і багаті земні надра. Наша справа – усе це берегти, примножувати, захищати. А як це робити? Захисниками України можуть бути не лише дорослі зі зброєю в руках. Кожен з нас, хто українською говорить, читає або пише вірші, казки та оповідки, хто співає народні й сучасні пісні, знає українських митців, видатних людей, уже захищає Батьківщину від вторгнення чужинців-загарбників. А мова і культура – це наші обереги.

 День української писемності та мови колектив бібліотеки-філії № 3 відсвяткував разом із учнями 1-В класу загальноосвітньої школи № 37, які з перших днів шкільного життя вивчають українську мову та власною працею допомагають поширювати використання української мови в повсякденному житті.   

 Першокласники довели, що в своєму арсеналі мають міцну зброю – знання рідної мови, переконавши присутніх чудовою декламацією віршів про українську мову. А, відповідаючи на запитання вікторини, яку підготували бібліотекарі – показали і вміння мислити. 



 Вірш-загадка, легенда про Україну, знайомство із яскраво ілюстрованими україномовними журналами зробили зустріч змістовною і цікавою та довели, що наша українська мова дійсно варта, щоб нею розмовляти, співати та пишатися цим! 



Немає коментарів:

Дописати коментар