неділю, 20 листопада 2022 р.

«І най недобрий час дає нам зараз доля, ніщо не спинить нас, найвища цінність – воля!...»

 2022 рік став надважким для українців, із цим неможливо не погодитися. Однак варто бути чесними, доля нашої країни у всі часи була всипана тяжкими випробуваннями. І в цьому коловороті українці попри все зуміли зберегли найдорожче – волю, свободу та гідність. 

 21 листопада українці відзначають День Гідності та Свободи, одне зі знакових офіційних свят, встановлене на честь двох революцій, які відбулися в Україні у 2004 та 2013 роках. Цього дня ми вшановуємо пам’ять про людей, які під час Революції Гідності та Помаранчевої революції стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини й громадянина, національних інтересів держави та її європейського вибору. 


 Правда – це природне єднання істини та справедливості. Це основа державного, суспільного, особистого життя. За правду боролися наші предки, нині боремося ми. Заради майбутнього для оновленої, кращої  України борці за правду в буквальному розумінні виконують те, що кажуть нам рядки гімну – своє тіло і своє життя вони віддають за нашу свободу. 

 Самопожертва мужніх борців за справедливість назавжди залишиться в серцях українців. Це нагадування нам та всім прийдешнім поколінням про ціну свободи та нового шансу для своєї країни стати справжньою європейською державою.

 Починати із себе – це гасло за всіх віків та народів було єдино вірним у скрутні моменти, тактикою і стратегією, спрямованою на виживання нації. Такі орієнтири має собі окреслити кожен свідомий громадянин. У найтемніші часи найвидніше світлих людей. Нам потрібно це світло і тепло генерувати, роздавати та примножувати. Нехай у цьому нам допомагає добра пам'ять про те, що оберегом кожної нації є її культура та духовні цінності, які споконвіку передаються від діда-прадіда. Наша сила, могутність, розум – у надбаннях наших предків, у мудрості віків, у всьому найкращому, що ми зачерпнули з батьківського джерела.

 Колектив бібліотеки-філії №3 вітає всіх українців, всіх поборників правди, що кожен на своєму місці мужньо наближає нашу перемогу, із Днем Гідності та Свободи. Пам’ятаймо неоціненний подвиг наших співвітчизників та будьмо достойними нащадками наших предків!


 

Немає коментарів:

Дописати коментар