пʼятницю, 30 вересня 2022 р.

Додай читання у своє життя!

 Щорічно 30 вересня відзначається Всеукраїнський день бібліотек. Бібліотека – простір вільної думки, слова та мудрості. Під одним дахом зібрані тисячі поглядів на життя, теорій, припущень, міркувань, спогадів та багатовіковий досвід людства. Тут завжди можна провести час з користю, відпочити душею, відволіктись.

 Це свято було засноване указом Президента України від 1998 року. Тож з цієї нагоди, в бібліотеці-філії №3 був проведений літературний пікнік «Додай читання у своє життя».
 

 

 Запрошені на свято гості – постійні відвідувачі нашої бібліотеки. Серед них – і полтавці, і відвідувачі, що тимчасово вимушено проживають у Полтаві. Всі вони знайшли в бібліотеці не тільки можливість читати хороші книги, але і цікаве дозвілля, а найголовніше – спілкування. Адже, щоразу, переступивши поріг бібліотеки вони знаходять собі заняття до душі. Тут завжди можна почитати цікаву книгу чи журнал, пограти в комп’ютерну гру, помалювати, поскладати пазл чи просто почитати щось цікаве в Інтернеті.

 Тож завітавши до бібліотеки, та прослухавши історію виникнення Всеукраїнського дня бібліотек, відвідувачі переглянули фільм про незвичайні бібліотеки світу, а також – про історію винайдення паперу та розвитку друкарської справи.

Також дітки взяли участь у вікторині про бібліотеки, літературу, правила поведінки в бібліотеці та користування книгами, відгадували цікаві загадки.

 Після цього, всі присутні  були запрошені на чаювання, і, звичайно ж, зробили фото на пам'ять.
 


 Сучасні реалії довели нам, що найцінніші речі – це зовсім не речі. Це спілкування, можливість вільно висловлювати свою думку, займатися улюбленою справою. Очевидно, наскільки важливою в житті суспільства є культура, і зокрема - література. Вже крилатою стала фраза про те, що читаюча нація – непереможна. Тож бережімо найцінніше і не забуваймо про те, що сучасна бібліотека – це простір для освіти, творчості та спілкування.


Немає коментарів:

Дописати коментар