пʼятницю, 29 липня 2022 р.

Одні його обожнюють, інші не люблять, але всі визнають – без нього ніяк не можна

 Чи знаєте ви, що 29 липня світ відзначає День дощу? Саме в цей день в  місті Уайнсберг, штат Огайо кожного року обов’язково йде дощ. Ця подія відбувається вже понад 100 років.
 Як і все в природі, дощ є надзвичайно красивим явищем. Змиваючи пил, бруд, напоюючи землю, він одночасно очищує  та повертає сили. А ще дощ – це джерело натхнення для тендітної творчої душі, тож недарма художники так часто зображують його в своїх роботах.
 Талановитому художнику Лін Чінг Че лише 28 років, а він вже є визнаним у всьому світі майстром акварелі. Його надихає осінній дощ. Похмурі міські вулиці викликають у Чінг Че не тугу і смуток, а бажання взяти в руки пензель і зобразити різнокольорові відображення на мокрому асфальті і вітринах магазинів.

 Романтичні картини Джеффа Роуланда просякнуті коханням, від якого тепло навіть в найхолодніший осінній дощ.

 Роботи художника-аквареліста Альваро Кастаньєта пройняті магічним настроєм, таємницею, які приваблюють і манять глядача. Дощова погода, зображена на них, тільки підсилює цей вражаючий ефект.

 Відомою на весь світ стала яскраво-червона парасолька на картинах художника-реаліста Деніеля Дель Орфано. Ця деталь привертає увагу і змушує вдивлятися в дрібні подробиці. Герої картин Деніеля — щасливі закохані пари або люди, що просто насолоджуються красою життя.

 Поглянути на роботи Френсіса Маккрорі і залишитися байдужим неможливо. Його гіперреалістичні роботи немов фотознімки, зроблені через скло автомобіля. Є в цьому щось заспокійливе — спостерігати, як за вікном ллє дощ і краплі розповзаються по всьому склу, утворюючи химерні візерунки.

 Колектив бібліотеки-філіалу №3 бажає вам не забувати про навколишню красу, помічати прекрасне в дрібницях! А дощова погода – це ще й гарний привід, затишно вмостившись на канапі з чашечкою кави, насолодитися хорошою книгою. Тож запрошуємо до нашої бібліотеки, обрати літературу до душі!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар