середу, 9 червня 2021 р.

Друг - це той, хто знає твоє минуле, вірить в твоє майбутнє і приймає тебе таким, який ти є в сьогоденні!

 9 червня відзначаємо свято, відоме всьому світу — Міжнародний день друзів. Колектив бібліотеки-філіалу № 3 вітає всіх із цим теплим святом! 

 Про дружбу написано тисячі повчальних книг і знято сотні фільмів. Цією темою цікавилися завжди та у всі часи. Кожна людина по-своєму розуміє значення слова дружба. Хтось заводить знайомства з метою просування по кар’єрних сходах, шукає вигоду. А комусь просто потрібна близька людина, яка не зрадить та зможе вислухати в будь-який момент.

 У першому випадку так звана дружба протримається відносно недовго, лише до того часу, поки лицеміра не виведуть на чисту воду. А ті взаємини, що будувалися на моральних принципах добра, порозуміння та вірності, з роками тільки міцнішатимуть. 

 Темі дружби присвячувалося багато заходів проведених у нашій бібліотеці. Вони заставляли замислитися над питаннями що таке дружба, хто є справжнім другом, для чого потрібні друзі. На них завжди давав мудру відповідь бібліотечний волонтер – священик Юрій Кролевський. Він неодноразово наголошував присутнім, що дружба - це, перш за все, безкорисливі стосунки, засновані не тільки на спільних інтересах, а й на довірі. Довіряти ж слід тільки тим людям, які перевірені часом. Тільки їх можна вважати своїми друзями.

 Які вони – справжні друзі? Чи завжди можна зберегти дружбу, пронісши її крізь численні перешкоди? 

 Колектив бібліотеки-філіалу № 3 запрошує всіх шанувальників друкованого слова до книгозбірні. Ми запропонуємо вам книги, які допоможуть відповісти на ці та інші питання. Серед них обов'язково будуть:

 Серія про Гаррі Поттера Джоан Ролінґ. Адже вона про справжніх друзів, які з тобою, і коли ти – відомий улюбленець натовпу, і коли ти – вигнанець, якому ніхто не довіряє.  

 Книга «Три товариші» Еріха Марії Ремарка, яка розповість про те, що здавалось, така жахлива подія, як Перша світова війна, подарує головним героям справжню дружбу.

 Не залишить байдужими і справжня чоловіча дружба, яку не може зіпсувати навіть любовний трикутник у книзі «Серця трьоx» Джека Лондона.

 «Ловець повітряниx зміїв» Xалед Госсейні - тонка, але груба, сентиментальна, але жорстока, історія, яка не помилує нікого, але все одно, це історія про дружбу, яка може пережити навіть зраду. 

 «Вибрані афоризми» Григорія Сковороди - це мудрі вислови українського філософа, які дозволять замислитися про дружбу та друзів, про їх значення в житті кожної людини. Наведемо кілька з них, які так влучно розкривають поняття «дружба»: «Істинна дружба, правдиве щастя і пряма юність ніколи не зiстаряться»; «Схильнiсть до дружби нi куплею, нi проханням, нi насиллям не досягається…»; «Дружать тiльки з тими, до кого вiдчувають особливе духовне ваблення».

Вірних вам друзів!







Немає коментарів:

Дописати коментар