пʼятницю, 18 червня 2021 р.

Гра-квест "У пошуках літературних скарбів"

 



  Гра-квест є інноваційною формою роботи з дітками. Проходження усіх етапів квесту дає змогу спільно пережити позитивні емоції, відчути себе частиною спільноти, команди, потрібним іншим. Це психологічно зближує всіх учасників. Квест - це чудова можливість весело та з користю провести час в бібліотеці з друзями, однокласниками, та й просто з чудовою компанією.

  В цей літній та сонячний день, у бібліотеці-філіалі №3, для дітей відбувся  літературний квест «У пошуках літературних скарбів». Учасниками літературного змагання стали відпочиваючі діти літнього табору Полтавського міського центру позашкільної освіти, з яким бібліотека тісно співпрацює. Умови квесту та його проходження по навігаційній карті були розроблені фахівцями-методистами ПМЦПО.  

  Перед початком змагань учасники розділилися на сім команд, ознайомилися з правилами. На кожній локації квесту була відповідальна особа - куратор, що видавав учасникам завдання, слідкував за поведінкою учасників, фіксував порушення тощо. По проходженню маршруту, діти  виконували певні завдання, які формують чи перевіряють рівень знань. У ході квесту учасники обмінювалися бланками із виконаним завданням на наступну підказку, тож подальший рух маршрутом можливий лише в разі правильного виконання завдання.

 Квест розпочався! Юні літературознавці з величезним азартом поринули в пошукові лабіринти. Усі команди мали пройти одні й ті ж зупинки, але рухалися різними маршрутами. Здійснюючи зупинки на маршруті, учасники з великою цікавістю та ентузіазмом давали відповіді на запитання і отримували своєрідні ключі - підказки для подальшого маршруту.

 Було дуже приємно бачити зацікавленість читачів-пошуковців у книгах з різних напрямків знань. Це - енциклопедії, книги про тварин, рослини, книги сучасних українських авторів, та інші. Багато з цих книг читачі взяли з собою на абонементі для домашнього читання.

 Квест показав, що вчитися – це весело та круто! І не завжди потрібно для цього сидіти за партами. Можна ось так в бібліотеці, в формі змагань відкривати для себе щось нове. Діти отримали приємні враження, емоції, велике задоволення від гри, та в подарунок смачні призи.


 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар